« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
TRIKOVI ZA MUŠKARCE, A I ŽENE

Kako se obrijati da budete neodoljivi i bez iritacija

Budimo iskreni, svi smo se suočili, neki češće od drugih, s nuspojavama učestalog brijanja, poput porezotina, iritacijama kože, osipima te uraslim dlakama. No, postoji lijek za to

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

higijena

,

brijanje

,

muškarci i žene

,

brijanje u jutro

,

dlake

,

piling za lice

Postoji mnogo savjeta o njezi i brizi ženskog tijela, no što je sa sugestijama kako održavati mušku kožu zdravom i vitalnom? Postoje savjeti i sugestije, no mnogi muškarci zaziru od same pomisli da ih se vidi kako pružaju interes za takve teme jer smatraju da bi ih se automatski prozvalo "ženskicama" ili, ne daj Bože, metroseksualcima.

Iako su to osjetljive teme koje duboko zadiru u muškost, moramo priznati da i mi katkada trebamo savjet kako se brinuti o vlastitom tijelu, a pogotovo kada se radi o brijanju. Svi mi smatramo da smo apsolutni prvaci kada je u pitanju skidanje dlaka s lica, kako i ne bi bili kada svako jutro, polu sneno, primamo žilet u ruke i mašemo s njime po žilama na vratu.

Budimo iskreni, svi smo se suočili, neki češće od drugih, s nuspojavama učestalog brijanja, poput porezotina, iritacijama kože, osipima te uraslim dlakama. No, postoji lijek za to, a mi vam donosimo taktiku koja će vam pomoći da se jednom zauvijek riješite tih nuspojava, piše artofmanliness.

Omekšajte bradu - Svi znamo da se mekana brada lakše brije nego ona tvrda i hrapava poput brusnog papira, a kako je ponavljanje majka znanja ne škodi podsjetiti. Najbolje vrijeme za brijanje je odmah nakon tuširanja, jer ništa ne omekša tvrde dlake poput vruće vode i pare. Ako želite dodatno omekšati bradu, za vrijeme tuširanja utrljajte regenerator za kosu, te ga pustite da odstoji dok ne izađete ispod tuša. Nakon toga vaša će brada biti nježna poput bebine guze.

Piling - Piling nije ekskluzivno rezerviran samo za žene, on je nužan i za našu, mušku kožu. Kako bi uklonili mrtve stanice kože trebali bi barem jednom tjednom istrljati lice pilingom. Na taj način ćemo spriječiti urastanje dlaka, te će koža biti nježna i glatka.

Četkica za brijanje - Kako bi što kvalitetnije nanijeli pijenu za brijanje na vaše lice moramo se poslužiti reliktima koje rijetko tko još uvijek koristi - četkicom za brijanje. Ništa ne nanosi pijenu bolje na lice nego četkica od dabrovih dlaka što čini brijanje iznimno glatkim i lakim.

Britvice sa izmjenjivim žiletima - Mnogim muškarcima brijanje s modernim britvicama, poput Mach3-a, koje imaju nekoliko žileta izrazito iritira kožu. One su napravljene kako bi se baš spriječila pretjerana iritacija, pa ako vam pašu ostanite pri njihovoj upotrebi. No, ako vas nakon brijanja lice peče, te se javlja crvenilo počnite koristiti britvicu s izmjenjivim patronama jer ona sadrži jedan žilet, za razliku od modernih koji ih imaju nekoliko.

Brijanje niz dlaku - Zaboravite na „izbrijavanje", te se brijte niz dlaku jer će te na taj način spriječiti urastanje dlaka i dodatnu iritaciju kože. Iako ova metoda zahtijeva višestruke poteze britvicom blaža je prema vašoj koži, te ne ostavlja ružno crvenilo.

Lagani i kratki potezi - Ako snažno pritišćete britvicu izazvat će te crvenilo, a možete se i porezati. Stoga, nježnim kratkim potezima klizite niz lice i uklonite neželjene dlake bez rizika od neugodnog peckanja poslije brijanja.

Oštra britvica - Jeste li ikada pokušali prerezati rajčicu s nožem za putar? Isto se događa kada koristite tupi žilet, umjesto rezanja dolazi do trganja dlaka što je vrlo neugodno i može biti izrazito bolno, a da vam ne spominjemo da na taj način dodatno iritirate kožu i omogućavate dlakama da urastu.

Čistite britvicu - nakon svakog poteza isperite britvicu pod vodom kako bi uklonili odrezane dlake i pjenu. Prije svakog brijanja obrišite britvicu alkoholom jer će te na taj način ubiti sve bakterije koje su se na njoj namnožile i koje izazivaju neugodnu iritaciju kože.       

Umite se nakon brijanja - Nakon svakog brijanja trebate se umiti i to u hladnoj vodi jer će ona zatvoriti svaku poru i na taj naći spriječiti infekciju, te nastanak prištića. Lice namažite losionom kako bi opustili i nahranili iritiranu kožu.

Održavanje - Nakon što ste završili s brijanjem operite britvicu da uklonite sve zaostale odrezane dlake, te ju potom obrišite i osušite koristeći čisti ručnik. To će produžiti njen rok upotrebe, te će duže ostati oštra.

 

10.04.2013. 21:10:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Patriot
    10.01.2014. 12:40
    Postovanje,ja imam jaku bradu,i nakon tusiranja ja se tesko brijem,koristim pjene i gelove za brijanje i gillete mach3.
    Mene zanima jel lakse da koristim cetkicu za brijanje,jel to mozda bolje omeksa bradu?
    Koji je najbolja krema za pjenu i kako napraviti dobru pjenu za brijanje s cetkicom?
    Molim vas za pomoc. Hvala!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh