« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SREĆA U VEZI

Pet znakova da ona jednostavno nije za vas

Svi znamo da je ljubav slijepa, no postoje suptilni znakovi koji vrište da vaša voljena nije prava osoba za vas

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

ljubav

,

seks

,

muškarci i žene

,

prekid veze

,

ljubavna veza

,

romantika

Ako mislite da imate odgovore na sve, pa tako da li je vaša djevojka prava osoba za vas, a očito da smatrate jer ste još uvijek u vezi s njom, razmislite malo prije nego što kupite zaručnički prsten. Svake godine se razvode ljudi, a još ih je više koji o tome trenutno razmišljaju, koji su dijelili vaše mišljenje o svojoj ljepšoj polovici. Sigurno imate prijatelja ili prijateljicu koji su hodali s nekim o kome niste imali baš preveliko mišljenje, a da oni nisu ni bili svjesni da im je partner običan "debil".

Ako stvari sagledate iz te perspektive uvidjet ćete da nije lako priznati samome sebi kako vaša partnerica jednostavno nije ona prava. No, nije sve tako sivo, postoje suptilni znaci koji vam otkrivaju da je vaša veza u slijepoj ulici.

Ona je nevjerojatna - no još vam nije palo na pamet da kleknete

Ona je pametna, seksi i ne ljuti se kada otkažete unaprijed dogovoreni odlazak u kino kako bi otišli na usputnu pivu s prijateljima nakon nogometne utakmice na kojoj ste slučajno završili poslije momačke večere. No, unatoč svim njenim kvalitetama vi se ne vidite u braku s njome. Psiholozi takvo stanje nazivaju „valom udaljavanja" i kažu kako je vrlo uobičajeno. "Vi ste s nekim tko je pristojan, ljubazan i dostupan, a ipak vam je dosadno, osuđujete ga i ojađeni ste. Stanite i pričekajte da taj val prođe", kaže psihoterapeut Ken Page. Koristan savjet, no ako taj "val" traje duže od šest mjeseci onda je to očiti znak da vaša sreća, nažalost, leži s nekim drugim.

Loš seksualni život

Nevjerojatno je lako pomiriti se sa lošim seksualnim životom ako smatrate da sve ostalo u vašoj vezi funkcionira savršeno. Ako mislite da seks nije bitna stavka, grdno se varate. Nedavna studija je pokazala da parovi koji žive u sigurnoj i sretnoj vezi imaju bolji seksualni život od osoba koje imaju nesigurne, ambivalentne i, sve u svemu, poremećene odnose. Drugim riječima, zadovoljavajući seksualni život je ključni dio za dobru vezu.

Konstantno osjećate krivnju

Ako niste uistinu odvratna, pokvarena osoba onda se ne bi smjeli stalno osjećati kao glavni negativac u holivudskim blokbusterima. Stoga, ako se konstantno osjećate kao da ste nešto sagriješili problem je ili ste vas dvoje totalno nekompatibilni ili vaš partnerica ima ozbiljne probleme sama sa sobom. Iako se osjećaj krivnje može pogoršati i na samu pomisao da izađete iz ovakve nesretne veze, morate biti odlučni jer konstantno izjedanje iznutra neće vam donijeti ništa osim koje sijede te čira na želucu.

Nemate što raditi s njome

Nakon što je prošla uzbudljiva faza upoznavanja i uživanja u golotinji budućnost vaše veze ovisit će o tome kakav je vaš odnos kada ne radite ništa osim što dijelite zajednički prostor i vrijeme. Ako pritom ne radite ama baš ništa, pa čak ni ne razgovarate, onda vaša veza sliči više na izdržavanje zatvorske kazne nego na romantični odnos dvoje ljudi koji se vole.

Prijatelji ju ne vole

Iako se možda ne slažete sa životnim odabirima vaših prijatelja, ne sviđa vam se njihov ukus u filmovima, glazbi ili osobama s kojima izlaze, no unatoč neslaganjima oni znaju da li je vaša djevojka dobra za vas ili nije. Ako se oni ne mogu slagati s njome, ili ako ona njih ne podnosi, onda imate ogroman problem. Neka vam ideja vodilja bude ta da djevojke/dečki dolaze i odlaze, a obitelj i prijatelji ostaju zauvijek, no pritom, kada pitate društvo za mišljenje, neka vam njihovi stavovi ne budu jedini motivi za prekid veze. Preispitajte svoju vezu prije nego što donesete konačnu odluku.         

09.04.2013. 22:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh