« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako pravilo učvrstiti krovnu kutiju na automobil

Kao i kod krovnih nosača vrijedi pravilo da se pri kupnji okrenete provjerenim markama na tržištu, a ne no-name proizvođačima

Krovna kutija rješenje je za višak prtljage
Krovna kutija rješenje je za višak prtljage (Automania)
Više o

savjeti

,

krovni nosači

,

krovna kutija

Nekad davno vozači su za prijevoz viška prtljage koristili krovne nosače na koje su natrpali prtljagu koju su onda zaštitili najlonom ili ceradom koju su učvrstili elastičnim zatezačima.

Takav način uvijek je bio problematičan, jer se kod vožnje zbog strujanja zraka najlon ili cerada redovito razmotavala i lupala tijekom vožnje. A kad je kišilo prtljaga je uglavnom bila mokra. Napredak automobilske tehnike i tehnologije srećom primjetan je i na tom području.

Današnji automobili imaju drugačije oblikovan rub krova, pa je i pričvršćivanje krovnih nosača na krov puno sigurnije, ali i malo kompliciranije, jer ovisno o izvedbi učvršćivanja krovnih nosača na krov, a što se značajno razlikuje od proizvođača do proizvođača, pa i čak od modela do modela automobila, potrebno je prvo kupiti odgovarajući priključak krovnog nosača koji odgovara vašem automobilu.

Pri tom savjetujemo da kupite krovne nosače poznatih tvrtki, a ne neke jeftine no-name proizvođača koji ne pružaju potrebnu kvalitetu i sigurnost.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

28.12.2016. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh