« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
BEZ ODLAGANJA

Kako početi mršavjeti odmah

Skidanje kilograma ne mora biti mučan posao, dovoljno je da usvojite neke pametne navike koje će vam omogućiti bolju prehranu

Samo par trikova dovoljno je da počnete gubiti kilograme
Samo par trikova dovoljno je da počnete gubiti kilograme (Arhiva)
Više o

hrana

,

mršavljenje

,

savjeti

,

skidanje kilograma

Mršavljenje ne treba biti naporno, tvrdi Brian Wansink, liječnik sa Sveučilišta Cornell jer je temeljem dugogodišnjeg rada s pacijentima došao do par zgodnih ideja kako skinuti kilograme bez puno muke.

Naime, većina nas će reći da ne jede puno, no da se svejedno deblja. Naravno, to zapravo nije istina, a glavni krivac je količina hrane koju nesvjesno pojedemo. Stoga, evo par korisnih savjeta.

>>  Korisni savjeti za mršavljenje bez dijete >>

Nemojte se odlučiti na neku rigoroznu dijetu koju nećete moći držati, već prilagodite sastojke i količinu hrane koju kuhate. Smanjite ugljikohidrate i masnoće, udvostručite količine povrća i dodajte još malo proteina.

Hranu nemojte stavljati na stol. Posude u kojima ste skuhali obrok neka ostanu na štednjaku, a vi servirajte hranu u tanjure. Tako će svatko tko želi pojesti još morati ustati i otići po hranu, što mu daje vremena da razmisli želi li stvarno repete.

>> Zanimljivi trikovi za mršavljenje >>

Salatu stavite na stol prvu, jer se nje uz neko ukusno glavno jelo uvijek pojede manje. Neka bude odmah na stolu tako da se i odrasli i djeca mogu zabaviti grickanjem salate dok vi hranu poslužujete na tanjurima.

Uz to, servirajte hranu na manjim tanjurima i zdjelicama - istraživanje je pokazalo da se za doručak pojede gotovo četvrtina manje ako imate manje zdjelice. 

>> Savjeti za mršavljenje dr. Oza >>

Istraživanja su pokazala da djeca obično pojedu 56 posto porcije na tanjuru, a odrasli 92 posto. Smanjite porcije i pojest ćete još manje.

Osim toga, u kuhinji vam loša hrana ne smije biti na dohvat ruke. Ako već morate imati grickalice i čokolade, neka budu na posebnom mjestu do kojeg nije jednostavno doći, pa ćete ponovno imati vremena razmisliti želite li čips ili ipak možda jabuku.

21.10.2014. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh