« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
E DA...

Kako nas nezdrava hrana čini nesretnima

Nakon čitanja ovoga možda ćete ipak razmisliti o svojoj prehrani i promijeniti je nabolje

Ne bismo vam preporučili ovo za obrok ...
Ne bismo vam preporučili ovo za obrok ... (Shutterstock)
Više o

nezdrava hrana

,

zdrava hrana

,

bore

,

brza hrana

,

posljedice

,

nadutost

,

prerano starenje

Nezdrava prehrana obično nam je tako fina da je se teško odreći, no nakon što pročitate ove nuspojave loše prehrane možda ćete ipak razmisliti o promjeni jelovnika.

Za početak, što je loše za liniju, loše je i za lice. Masnoće, šećer i škrob dodatno potiču lučenje inzulina koji uzrokuje upalne procese i ometa antioksidanse koji održavaju mladolik izgled. Ukratko, ubrzava se proces starenja i prerano se dobivaju bore.

Šećer i škrob također mogu pogoršati PMS, zajedno sa zaslađenom kavom, jer će ta kombinacija natjerati hormone da podivljaju, što će uzrokovati nepodnošljiv PMS.

Još jedan od potencijalnih problema je neredovita stolica, a zatvor će uzrokovati bijeli kruh, bijela riža i ostale prerađene namirnice. Uz to, nedovoljna količina voe može pogoršati probavu, kao i kombinacija alkohola i bijelog kruha - znači, hamburger ili hot dog i piva recept su za patnju.

Brza hrana napuhava zbog golemih količina natrija u sebi, a zadatak natrija je regulacija količine krvi u žilama. No, kako on na sebe veže vodu, tako će izvlačiti vodu iz stanica, pa tijelo mora koristiti više tekućine da je nadoknadi.

Previše masnoća u obroku donosi slabo varenje, duže se probavljaju, a ako vam je sinoćnji burger s pomfrijem još u želucu, vratit će vam se kiselina u jednjak i evo vama žgaravice.

Za kraj ide glavobolja od tiramina, kemikalije koja nastaje rastvaranjem određenih bjelančevina u bojama za hranu i nitratima kojih su puni hot dogovi, burgeri i ostale grozote. Tiramin povećava dotok krvi u mozak, uzrokuje na taj način promjene u krvnim žilama i počinje glavobolja.

Ako i nakon svega ovoga odete do obližnjeg McDonald'sa, svaka vam čast ...

12.10.2012. 17:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh