Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2012. 17:46:00
E DA...

Kako nas nezdrava hrana čini nesretnima

Nakon čitanja ovoga možda ćete ipak razmisliti o svojoj prehrani i promijeniti je nabolje

Ne bismo vam preporučili ovo za obrok ...
Ne bismo vam preporučili ovo za obrok ... (Shutterstock)

Nezdrava prehrana obično nam je tako fina da je se teško odreći, no nakon što pročitate ove nuspojave loše prehrane možda ćete ipak razmisliti o promjeni jelovnika.

Za početak, što je loše za liniju, loše je i za lice. Masnoće, šećer i škrob dodatno potiču lučenje inzulina koji uzrokuje upalne procese i ometa antioksidanse koji održavaju mladolik izgled. Ukratko, ubrzava se proces starenja i prerano se dobivaju bore.

Šećer i škrob također mogu pogoršati PMS, zajedno sa zaslađenom kavom, jer će ta kombinacija natjerati hormone da podivljaju, što će uzrokovati nepodnošljiv PMS.

Još jedan od potencijalnih problema je neredovita stolica, a zatvor će uzrokovati bijeli kruh, bijela riža i ostale prerađene namirnice. Uz to, nedovoljna količina voe može pogoršati probavu, kao i kombinacija alkohola i bijelog kruha - znači, hamburger ili hot dog i piva recept su za patnju.

Brza hrana napuhava zbog golemih količina natrija u sebi, a zadatak natrija je regulacija količine krvi u žilama. No, kako on na sebe veže vodu, tako će izvlačiti vodu iz stanica, pa tijelo mora koristiti više tekućine da je nadoknadi.

Previše masnoća u obroku donosi slabo varenje, duže se probavljaju, a ako vam je sinoćnji burger s pomfrijem još u želucu, vratit će vam se kiselina u jednjak i evo vama žgaravice.

Za kraj ide glavobolja od tiramina, kemikalije koja nastaje rastvaranjem određenih bjelančevina u bojama za hranu i nitratima kojih su puni hot dogovi, burgeri i ostale grozote. Tiramin povećava dotok krvi u mozak, uzrokuje na taj način promjene u krvnim žilama i počinje glavobolja.

Ako i nakon svega ovoga odete do obližnjeg McDonald'sa, svaka vam čast ...

12.10.2012. 17:46:00
http://metro-portal.hr/kako-nas-nezdrava-hrana-cini-nesretnima/74324/