« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako muškarac može živjeti duže i kvalitetnije?

Iako je ovo jedan od savjeta koji vjerojatno niste dobili, odnosno koji se baš ne dijele okolo kao životni slogani, on je ipak na mjestu...

Pametna žena zlata vrijedi
Pametna žena zlata vrijedi (Dreamstime)
Više o

muškarci

,

dugovječnost

,

savjeti

,

zdrav život

Naravno da su neki od faktora dugovječnosti prije svega zdrav život, prehrana, rekreacija, izbjegavanje stresa i slične životne sitnice koje pogoduju našem duhu i tijelu. Ne demantiramo da te sitnice nisu bitne, naravno jesu, no nisu tema ovog članka. Odgovor na pitanje iz naslova može ležati pokraj vas.

Da, doslovno ležati. Naime, rješenje je u tome da oženite pametnu ženu, odnosno da živite s pametnom ženom. Određena istraživanja su pokazala da muškarci koji žive s pametnijim, inteligentnijim ženama žive duže, žive sretnije i manja je vjerojatnost da obole od Alzheimerove bolesti ili sličnih mentalnih oboljenja.

Zvuči li vam čudno? Da i nama ne, ali eto kažu znanstvenici da pametnije žene predstavljaju veću intelektualnu stimulaciju svojim partnerima.

Iako je ovo jedan od savjeta koji vjerojatno niste dobili, odnosno koji se baš ne dijele okolo kao životni slogani, on je ipak na mjestu - želiš li dulje živjeti, oženi se inteligentnom osobom.

Profesor Lawrence Whalley sa Sveučilišta u Aberdeenu zaključio je da žene koje potiču muževe na razmišljanje te im na neki način pružaju kvalitetne razgovore, nesvjesno budu u ulozi svojevrsnog bafera, odnosno tampon zona protiv demencije, a iz razloga jer mozak svog supružnika potiču da bude aktivan.

Sve o ovoj zanimljivoj temi pročitajte na portalu Gentleman.hr

17.02.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh