Kada jedete je važnije od onoga što je u tanjuru?
Dijeta može biti naporna i iscrpljujuća, a ako ne morate skinuti puno kilograma, bit će dovoljno da jedete u pravo vrijeme
Mršavljenje nije baš jednostavan proces i može se prilično rastegnuti, pojesti vam živce i volju tako da mnogi odustaju. No, ako poslušamo nutricionisticu Jaime Mass, našim je mukama kraj, jer ona tvrdi da je najvažnije - kada jedete.
Prema njenoj teoriji, za kontrolu težine ključan je tajming, a ne količina pojedene hrane kao što se obično misli - preciznije rečeno, da biste gubili kilograme, organizam trebate hraniti tijekom cijelog dana.
>> Kad je najbolje vrijeme za obroke >>
U slučaju da ne unesete dovoljno kalorija hranom, količina kilograma koje ćete izgubiti i brzina procesa ovise o metabolizmu, hormonima gladi, inzulinskoj osjetljivosti i razini šećera u krvi, što može dati vrlo različite rezulate.
No, ako slijedite jednostavne upute, vaš će organizam raditi kao spalionica kalorija - sat vremena nakon buđenja mora biti doručak, a nakon njega treba jesti svakih tri do četiri sata kako bi se spriječile oscilacije inzulina koje mogu dovesti do pretvaranja šećera iz krvi u masne zalihe.
>> Obrok iza 18 sati uistinu deblja >>
Uz to, važan je unos proteina koji su bitni za mišićnu masu, pa se preporučuje pojesti 20 do 30 grama proteina svaka 4 sata tijekom dana.
Na taj način, tvrdi Mass, nećete dobivati nove kilograme niti ćete biti gladni navečer. Isprobajte!
Novi komentar