« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Kada jedete je važnije od onoga što je u tanjuru?

Dijeta može biti naporna i iscrpljujuća, a ako ne morate skinuti puno kilograma, bit će dovoljno da jedete u pravo vrijeme

Jedite u pravo vrijeme i dijeta vam ne treba :)
Jedite u pravo vrijeme i dijeta vam ne treba :) (Arhiva)
Više o

hrana

,

dijeta

,

zdrava hrana

,

gubitak kilograma

,

jelo

,

obroci

,

vrijeme obroka

Mršavljenje nije baš jednostavan proces i može se prilično rastegnuti, pojesti vam živce i volju tako da mnogi odustaju. No, ako poslušamo nutricionisticu Jaime Mass, našim je mukama kraj, jer ona tvrdi da je najvažnije - kada jedete.

Prema njenoj teoriji, za kontrolu težine ključan je tajming, a ne količina pojedene hrane kao što se obično misli - preciznije rečeno, da biste gubili kilograme, organizam trebate hraniti tijekom cijelog dana

>> Kad je najbolje vrijeme za obroke >>

U slučaju da ne unesete dovoljno kalorija hranom, količina kilograma koje ćete izgubiti i brzina procesa ovise o metabolizmu, hormonima gladi, inzulinskoj osjetljivosti i razini šećera u krvi, što može dati vrlo različite rezulate.

No, ako slijedite jednostavne upute, vaš će organizam raditi kao spalionica kalorija - sat vremena nakon buđenja mora biti doručak, a nakon njega treba jesti svakih tri do četiri sata kako bi se spriječile oscilacije inzulina koje mogu dovesti do pretvaranja šećera iz krvi u masne zalihe.

>> Obrok iza 18 sati uistinu deblja >>

Uz to, važan je unos proteina koji su bitni za mišićnu masu, pa se preporučuje pojesti 20 do 30 grama proteina svaka 4 sata tijekom dana. 

Na taj način, tvrdi Mass, nećete dobivati nove kilograme niti ćete biti gladni navečer. Isprobajte!

21.11.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh