« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Jeftina i pristupačna zdrava hrana

Zdrav život ne mora nužno biti skup, jer postoji cijeli niz običnih, dostupnih namirnica koje imaju iste karakteristike i blagotvoran učinak kao i one puno razvikanije i skuplje

Batat je savršen za bezglutenski obrok
Batat je savršen za bezglutenski obrok (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

zdrava hrana

,

zdrav život

,

resveratrol

,

maslac od kikirikija

,

kvercetin

,

crveni luk

,

batat

Zdrava hrana često se povezuje s višom cijenom, što ne čudi previše kad uđete u specijalizirane trgovine i shvatite koliko biste trebali novca ostaviti da pokupujete sve što vam preporučuju.

No, ako malo analiziramo nutrijente, kažu na Yahoou, pronaći ćemo jednako vrijedne namirnice višestruko niže cijene i sve što će nam trebati je malo mašte i spretnosti u kuhinji kako bi se hranili jednako zdravo za mali dio cijene koju bismo inače platili.

>> Zašto ne jedemo zdravu hranu >>

Tako je primjerice grčki jogurt novi hit i nitko ne spori njegove kvalitete, no ako kupite domaće mlijeko, postići ćete jednak učinak. Trešnje kupujemo zbog okusa i kvercetina, antioksidansa koji štiti od čira na želucu, karcinoma i srčanih bolesti. No, jednak učinak i sastojak ima i - crveni luk koji možete stavljati u većinu jela.

Resveratrol je također traženi organski spoj zbog sposobnosti usporavanja starenja i smanjivanja inzulinske osjetljivosti. Pune su ga borovnice, no i daleko jeftiniji maslac od kikirikija.

>> Cijene voća i povrća utječu na pretilost >>

Bezglutenska prehrana nije jeftina, no izdaci za, primjerice, kvinoju drastično će se smanjiti ako se prebacite na dostupniji i jeftiniji batat kojeg možete kupiti na svakoj tržnici, a osim što ima jednak udio vlakana i složenih ugljikohidrata bez glutena, sadrži velik udio vitamina A.

Više kvalitetnih savjeta dobit ćete u priloženom videu:

30.12.2014. 09:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh