« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
AHA!

Jedite manje uz ove savjete

Ponekad je za vitku liniju dovoljno samo smanjiti unos hrane u svakom obroku, a evo par savjeta kako to učinkovito napraviti

Kako smanjiti unos hrane
Kako smanjiti unos hrane (Arhiva)
Više o

hrana

,

dijeta

,

savjeti

,

unos kalorija

,

manji unos kalorija

Dijeta je najčešći način za skidanje kilograma, no ponekad je možda dovoljno samo malo prilagoditi prehrambene navike za jednako dobre rezultate. Stoga, evo nekoliko odličnih savjeta kako smanjiti unos hrane. 

Prvo, spavajte dovoljno. Možda vam se ovaj savjet čini čudnim, no prava je istina da treba paziti na razine hormona koji izaziva glad, grelina, i hormona koji izaziva osjećaj sitosti - leptina. Dvije besane noći u tjednu obaraju razinu leptina za 18 posto, a dižu razinu grelina za velikih 30 posto.

Jednostavnije rečeno - ako premalo spavate, gladniji ste, što povlači za sobom i veći unos hrane. Znači, dovoljno je pripaziti na dovoljnu količinu sna, vaše će tijelo samo regulirati hormone gladi i sitosti u optimalnom omjeru i jest ćete manje - što znači, kilogrami idu dolje sami od sebe.

Dobro je i meditirati, jer je dokazano da se meditacijom potiče lučenje serotonina, neurotransmitera koji kontrolira našu želju za hranom. Popodnevna će nas meditacija osvježiti, dati nam dodatnu energiju i, što je najvažnije, smanjiti želju za hranom. 

Za kraj, obratite pažnju na to što jedete, zapamtite svaki detalj. Zašto? Zato što je istraživanje pokazalo da žene koje su fokusirane na ono što jedu u pravilu tijekom popodneva jele bitno manje od onih koje nisu obraćale pažnju na to što im je u tanjuru za ručak.

Dovoljno je samo smanjiti popodnevni unos hrane i kilogrami će se početi topiti, stoga, razmislite o ovim savjetima. 

06.04.2014. 11:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh