« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Riješite se stresa lako i jednostavno

Stres nas ubija polako, nekad se govorilo, no sada se može reći da to radi sve brže, pa evo nekoliko odličnih savjeta kako se riješiti ovog podmuklog ubojice

Kako se riješiti stresa
Kako se riješiti stresa (Arhiva)
Više o

stres

,

strah

,

antistresna masaža

,

sok od rajčice

,

smanjenje stresa

Stalno nekud žurite, pa čak i vikendima koristite riječi poput "žurim" ili "kasnim"? Stres vas izjeda, definitivno, a ako nešto ne poduzmete, moglo bi biti kasno kad shvatite da imate zdravstvenih problema. 

Stoga, evo nekoliko sjajnih savjeta za oslobađanje od stresa. Za početak, radite samo jedan posao. Napravite listu dnevnih zadataka, složite ih po prioritetima i radite jednu stvar dok je ne završite, a zatim pređite na drugu. Nema toga što morate i možete napraviti u isto vrijeme s nečim drugim. Na ovaj način, kad počnete križati obavljeno, stres se topi kao snjegović na suncu.

Stres proizvodi strah, kažu psiholozi. Strah od bilo čega, nevoljenosti, neuspjeha, ali i uspjeha i voljenosti. Zaboravite na maštarije o sebi kao prekrasnoj, uspješnoj osobi, prepoznajte što možete i znate i što ne, pa će straha biti puno, puno manje. 

Smijte se što više. Ako treba, nađite neku zabavnu stranicu na netu i posvetite joj desetak minuta dnevno u par navrata, kako bi se dobro nasmijali i na taj se način oslobodili pritiska i stresa koji se gomila kroz dan.

Ako ništa ne upali, čišćenje kuće sigurno hoće. Zašto? Zato što ćete zapravo raditi sve ovo što smo gore napisali - odredit ćete što je najprljavije, bacit ćete se prvo na to, radit ćete samo to i kad završite, vidjet ćete rezultat.

Naravno, uz sve navedeno jedite zdravo, maknite se od pekara i grickalica i otiđite na tržnicu po domaće svježe voće i povrće. Na kraju, popijte napitak protiv stresa - sok od rajčice.

Svježe rajčice ogulite i stavite u blender ili isjeckajte štapnim mikserom. Dodajte malo papra, po potrebi šećera (ne bijelog) i svježeg bosiljka. Ovaj osvježavajući napitak pun je sjajnih stvari - likopena iz rajčice, kalcija, magnezija, željeza i vitamina A i C iz bosiljka, što će sve odnijeti napetost kao rukom. Živjeli!

 

05.04.2014. 17:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh