« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
MLJAC

Hrana koju uvijek treba imati u hladnjaku

Često hladnjak izgleda kao polje nakon velike bitke - razbacani dijelovi hrane tu i tamo, uglavnom pustoš, a ono što ima, nije baš pretjerano hranjivo

Kako uvijek imati nešto za jesti
Kako uvijek imati nešto za jesti (Arhiva)
Više o

hrana

,

gljive

,

jaja

,

jogurt

,

smeđa riža

,

integralna tjestenina

,

šumsko voće

Hrana se ponekad promatra samo kao sredstvo zadovoljavanja gladi, pa trpamo u sebe sve i svašta sve dok želudac napokon ne pošalje poruku mozgu da je bilo dovoljno. No, takav pristup lako se prepoznaje po zanemarenoj liniji i zdravstvenim problemima. 

Stoga, evo kratke liste hrane koja bi vam uvijek trebala biti pri ruci zato što je hranjiva i zdrava, barem ako je nabavite u izvornom obliku.

Gljive kupite na putu kući u trgovini i evo sjajne zamjene za meso, dodatak gulašima, umacima i toplim salatama, a možete smiješati i brzu pizzu.

>> Jeftina i pristupačna zdrava hrana >>

Integralni krekeri predstavljaju sjajnu zamjenu za kruh koji možete koristiti na stotinu načina, no pripazite na kalorije, imaju ih podosta.

Jaja se mogu pripremiti na sto raznih načina, a uz standardno kuhanje i pečenje mogu biti dodatak složencima, salatama ili juhama. Proteina imaju kao u priči, dobro će vas zasititi, samo pazite kako ih držite da se ne pokvare.

>> Kad je zdrava hrana loša, a nezdrava dobra >>

Jogurt je sjajan izvor proteina i kalcija, a ako mu dodate žitarice i bobičasto voće predstavlja savršen doručak. Možete ga koristiti i kao umak za salate ili osnovu za smoothie - sve dostupno, jeftino i ukusno.

Smrznuto šumsko voće trebalo bi uvijek biti u zamrzivaču jer, primjerice, šaka malina ima 9 različitih prehrambenih vlakana, a u njoj ima tek 80 kalorija. VItamina i minerala napretek, kao i u ostalom bobičastom voću. Idealno za doručak ili smoothie u pauzi.

>> Zdrava hrana s kojom ne smijemo pretjerivati >>

Smeđa riža i tjestenina uvijek trebaju biti negdje u ormaru, jer vam je dovoljno malo svježeg povrća, par kapi maslinovog ulja i imate zdrav i hranjiv obrok.

Tvrdi sir fantastično se kombinira uz sve tjestenine, salate i umake, a kako su sjajan izvor fosfora, kalcija i proteina, brzo će vas zasititi i u manjim količinama

12.06.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh