« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
STVARNO?

Zdrava hrana s kojom ne smijemo pretjerivati

Znate da se ne smijete prejedati pržene hrane ili slatkiša jer će to biti loše za vas, no znate li s kojim zdravim stvarima ne smijete pretjerivati?

Previše špinata napravit će probleme s bubrezima
Previše špinata napravit će probleme s bubrezima (Arhiva)
Više o

nezdrava hrana

,

zdrava hrana

,

naranče

,

špinat

,

rajčice

Zdrava hrana je pravi izbor za svakoga, no pritom treba obratiti pažnju koliko čega konzumiramo jer postoje namirnice koje su zdrave samo do određene granice.

Tako, primjerice, nije pametno navaliti na naranče ili rajčice bez ikakvih ograda i tako stalno. Kiselina koju sadrže može izazvati gastroezofagealni refluks - poremećaj funkcije želuca koji se manifestira grloboljom, povraćanjem i žgaravicom. Mjera je - dvije dnevno, ne više.

Konzervirana tuna ima dosta visok udio žive, pa neumjerenost može dovesti do pogoršanja vida i sluha, slabost u mišićima i narušenu koordinaciju. Mjera su dvije konzerve tjedno.

Špinat je sjajan izvor bjelančevina, vlakana, vitamina i minerala te pomaže u očuvanju vida. No, istovremeno špinat sadrži i velike količine oksalata, tvari koja pospješuje stvaranje bubrežnog kamenca zbog čega ga treba jesti umjereno,

Za kraj, vjerovali ili ne, možete se otrovati i - vodom. Preko osam velikih čaša dnevno prepunit će vas vodom, otopiti i isprati natrij što če imati vrlo loš utjecaj na moždane funkcije.

Stoga, kao i u svemu - umjereno.

 

14.05.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh