« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PARADOKS

Kad je zdrava hrana loša, a nezdrava dobra

Postoje trenuci kada zdrava hrana postaje loša za vaše tijelo, a da ironija bude veća ima nezdrave hrane koje ste se odrekli koja vam pospješuje zdravlje

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

zdravlje

,

zdrava prehrana

,

nezdrava hrana

,

tjelovježba

,

ljepota

Jedete zdravu hranu s malo kalorija i gotovo ništa masnoća, a ne gubite kilograme kako vam je bilo rečeno? Za to postoji dobro objašnjenje jer neka zdrava hrana može sabotirati vaše nadljudske napore prilikom kresanja viška kilograma, a da ironija bude veća, hrana koje ste se odrekli jer je loša, može ustvari pospješiti vaše zdravlje.

Kako bi vam pomogli da prilikom stroge ali bezuspješne dijete pronađete krivca zbog kojega kilogrami ostaju, te da vam vratimo vjeru u nezdravu hranu koja vam ustvari može koristiti donosimo vam popis namirnica koje dovode do pomutnje, piše Mens Fitness.

Zdrava hrana koja može sabotirati vašu dijetu:

Zeleni čaj - Ako pijemo zelini čaj koji je domaći onda nema štetnih posljedica, no pošto nemamo polja zelenog čaja s kojih bi ubrali svježu biljku osuđeni smo na trgovine. Kupovni zeleni čajevi su krcati šećerom i stoga mogu imati štetne posljedice po našu dijetu, ali i zdravlje. „Te vrste šećera mogu pojačati upalne procese u našem tijelu i na taj način utjecati na naš seksualni život" kaže Amy Jamieson-Petonic, autorica knjige o prehrani koja preporuča da se klonimo čajeva sa sladilima.

Sojino mlijeko - ako ste odlučili izbaciti kravlje mlijeko iz prehrane, te ga zamijenili s sojinim mlijeko morate biti vrlo oprezni koje pijete jer su neka puna šećera. „U većini slučajeva kako bi se istaknuo okus sojino mlijeko je zaslađeno sokom šećerne trske, stoga kupujte ono koje nema dodatnog šećera u sebi", naglašava Amy Jamieson-Petonic.

Mljevena puretina - Pureće meso kupljeno u trgovinama vrlo često je ustvari zajedno mljeveno bijelo i tamno meso koje je bogato mastima. Stoga, kako bi bili sigurni, tražite da se meso samelje ispred vas ili potražite već pakirani proizvod, ali s deklaracijom da sadrži samo pureća prsa. „Primjerice, mljeveno goveđe meso može sadržavati 4,5 grma masti, dok ista količina mljevene puretine može imati i do 17 grama masti", kaže Jamieson-Petonic.

Loša hrana koja ne zaslužuje svoju reputaciju - naravno ako ste umjereni

Čokolada - zaboravite na mliječnu čokoladu, pričamo o tamnoj čokoladi s najmanje 70 posto kakaa koja povećava elastičnost krvnih žila, a time blagotvorno djeluje na cirkulaciju smanjujući visoki krvni tlak, odnosno štiti od srčanog udara.

Krumpiri - Krumpiri su bogati ugljikohidratima, što ih čini izvrsnim izvorom energije pogotovo prije napornih tjelovježbi, a bogati su i vitaminom B.

Kava - Čista crna kava, bez šećera i mlijeka može blagotvorno djelovati na kardiovaskularni sustav, te spriječiti nastanak dijabetesa, popraviti pamćenje i osigurati važne antioksidanse.

Sol - Iako prekomjeran unos soli u tijelo nije zdrav, nakon napornih vježbi trebate izvor elektrolita koje ste izgubili intenzivnim znojenjem. Sve ispod 3 grama soli dnevno je dozvoljeno.

Pivo - Dva hladna piva dnevno učinit će čuda vašem organizmu, unijet će te dovoljno vitamina B, a još ako volite tamno vaše srce i oči će vam biti zahvalne.    

05.11.2011. 15:43:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh