« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
GUME

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

Cjelogodišnje gume jedan su od segmenata u industriji autoguma koji najbrže raste, a vozači pri kupnji cjelogodišnjih guma najviše pozornosti posvećuju ovim stvarima

Nabavite gume
Nabavite gume (Arhiva)
Više o

Goodyear

,

gume

Goodyear je predstavio novu cjelogodišnju gumu Vector 4Seasons Gen-3, čime je dopunio svoju višestruko nagrađenu seriju cjelogodišnjih guma. Zahvaljujući brojnim inovativnim tehnologijama, nova generacija gume vozačima donosi veću izdržljivost na mokroj i suhoj podlozi te na snijegu.

Nova guma Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja sljedeću generaciju guma iz izuzetno uspješne serije cjelogodišnjih guma Goodyear Vector 4Seasons. Njezina prethodnica, guma Vector 4Seasons Gen-2, dobila je naime više nagrada od bilo koje druge marke[1], a najnovija generacija guma iz spomenute serije omogućuje još veću izdržljivost.

Cjelogodišnje gume jedan su od segmenata u industriji autoguma koji najbrže raste, a vozači pri kupnji cjelogodišnjih guma najviše pozornosti posvećuju ovim stvarima: sigurnosti u svim vremenskim uvjetima, učinkovitom kočenju i prianjanju na mokroj podlozi te odličnom ponašanju pri kočenju na suhoj podlozi.

Napredne tehnologije za veću izdržljivost

Zahvaljujući Goodyearovoj tehnologiji Snow Grip, guma Vector 4Seasons Gen-3 osigurava bolje prianjanje, a time i bolju upravljivost na snijegu. Brojne lamele u središnjem dijelu gaznog sloja omogućuju gumi da „zagrize" snijeg, što za pet posto poboljšava njezinu upravljivost na snijegu u usporedbi s gumom prethodne generacije.[2]

Tehnologija Dry Handling osigurava čvrste blokove u središnjem i ramenom dijelu gume koji smanjuju deformaciju kod zahtjevnih manevara. U odnosu na prošlu generaciju gume to znači pet posto bolje značajke kod kočenja na suhoj podlozi.[3]

Ujedno je guma Vector 4Seasons Gen-3 zadržala izvrsnu otpornost na akvaplaning koju je već imala guma prethodne generacije. Za to je zaslužna Goodyearova tehnologija Aqua Control, koja uz upotrebu dubokih i širokih žljebova poboljšava raspršivanje vode.

"Naši dizajneri i inženjeri zadali su si zahtjevnu zadaću ─ poboljšati gumu Vector 4Seasons Gen-2, cjelogodišnju gumu koja je dobila više nagrada od bilo koje druge marke1", istaknuo je povodom predstavljanja nove gume Mike Rytokoski, potpredsjednik i glavni direktor marketinga za Goodyear Europe, i dodao: "Ponosni smo što smo uz gumu Vector 4Seasons Gen-3 najbolje učinili još boljim." 

Čak 65 novih dimenzija gume Vector 4Seasons Gen-3 postupno će biti uvedeno u 2020. godini, a preostale će slijediti tijekom iduće dvije godine. Novu Goodyearovu cjelogodišnju gumu već su odobrili brojni proizvođači automobila. Predviđeno je da se u drugoj polovici godine guma kao prva oprema počne ugrađivati na vozila kao što su Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback, a do kraja godine uslijedit će tvornička ugradnja i na više drugih vozila.

15.05.2020. 15:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh