« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
AUTI

Goodyear na trkaćim stazama i u svijetu e-sporta

Svoj povratak u motosport na svjetskoj razini Goodyear je u ovoj sezoni već obilježio pobjedama na Svjetskome prvenstvu izdržljivosti FIA World Endurance Championship

Goodyear je dodatno učvrstio položaj
Goodyear je dodatno učvrstio položaj (Arhiva)
Više o

Goodyear

,

trkaće gume

Prošli vikend Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svijetu virtualnoga sporta. Njegovim virtualnim gumama bili su opremljeni svi automobili na e-sportskom prvenstvu WTCR - utrkama touring automobila za Svjetski kup FIA. Svoj povratak u motosport na svjetskoj razini Goodyear je u ovoj sezoni već obilježio pobjedama na Svjetskome prvenstvu izdržljivosti FIA World Endurance Championship i novim partnerstvom s WTCR, a sada svoj povratak na trkaće staze nastavlja spektakularnim virtualnim utrkama.

Dok ekipe i navijači nestrpljivo čekaju nastavak sezone motosporta, industrija i šira zajednica popunjavaju nastalu prazninu virtualnim utrkama koje privlače sve više zaljubljenika. Vozači na virtualnim utrkama natječu se u svom domu uz uporabu simulatora, a navijači im se na svjetskoj mreži mogu pridružiti i pratiti ih uživo kao da ih prate na utrkama u stvarnom životu.

U svijet e-sporta aktivno se uključuje i Goodyear, a svoj ulazak u virtualne utrke WTCR i 24 sata Le Mansa gradi na postojećem sudjelovanju na vodećim prvenstvima u utrkama. Goodyear je naime jedini dobavljač guma za prvenstvo WTCR, stoga su virtualnim gumama Goodyear bili opremljeni svi automobili koji su se prošli vikend natjecali na tom e-sportskom prvenstvu. Tako je bilo već prije prvog pravog natjecanja u stvarnom životu koje će slijediti kasnije tijekom ove godine, spomenuto virtualno prvenstvo za gume Goodyear Eagle F1 SuperSport za touring automobile, prvi natjecateljski nastup na touring utrkama iz svjetskoga vrha.

Prošli vikend na povijesnim utrkama 24 sata Le Mansa ujedno su prvi put prikazane nove Goodyearove oznake. Utrka „24 Hours of Le Mans Virtual" e-sportska je utrka koja se odvijala u danima koji su najprije bili određeni za stvarnu 88. utrku „francuske klasike izdržljivosti". Tako su Goodyearove oznake koje će na stazi biti svečano otkrivene u vrijeme stvarne utrke u rujnu prvi put zapravo prikazane virtualno.

»U vrijeme izvanrednih sigurnosnih mjera e-sportu je popularnost  jako narasla. Pretpostavljamo da će se taj trend nastaviti i kad započnu „prave" utrke. Naime e-sport uistinu povezuje navijače i njihove junake na utrkama«, istaknuo je tom prigodom Ben Crawley, Goodyearov direktor za motosport. »Dugoročno ćemo tražiti načine kako pomoći programerima precizno reproducirati stvarnu izdržljivost Goodyearovih trkaćih guma te odluke o izboru guma i strategije stanki za njihovu zamjenu također unijeti u e-sport. Kratkoročno je to prilika da se povežemo s navijačima i svoju svjetski poznatu marku prenesemo i u brzo rastući svijet virtualnih utrka.«

Još prije početka spomenutoga e-sportskoga svjetskog prvenstva, Goodyear smo već mogli vidjeti na virtualnim utrkama europskoga prvenstva s kamionima i ligi eNASCAR.

16.06.2020. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh