« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
ZAPAMTITE!

Fali vam magnezija? Odmah se vidi...

Nedostatak magnezija je čest zdravstveni problem koji mnogi ne primjećuju na vrijeme, a kod nekih osoba se očiti simptomi nedostatka pojave tek kad su razine magnezija izuzetno niske

Poradite na tome...
Poradite na tome... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

magnezij

,

nedostatak magnezija

Magnezij je jedan od minerala bez kojih, zapravo, ne možemo jer u slučaju da nam ga nedostaje, dolaze problemi koji nisu mali....

Zdravstveni problemi povezani s nedostatkom magnezija uključuju dijabetes, lošu apsorpciju, kronični proljev i celijakiju. Ovih sedam znakova ne biste smjeli zanemariti...

Astma - nedostatak magnezija povezan je i s razvojem astme, navodi Healthline. No, uloga magnezije u ovom zdravstvenom stanju još uvijek nije u potpunosti razjašnjena te su potrebne dodatne studije koje bi to pojasnile.

Grčevi u mišićima - trzanje, drhtavica i grčevi u mišićima znakovi su nedostatka magnezija. U najgorem slučaju, nedostatak može uzrokovati čak napadaje ili konvulzije.

>> Magnezij - koristan u prevenciji dijabetesa, važan za srce i mršavljenje >>

Nepravilan rad srca - srčana aritmija ili nepravilan rad srca je jedan od nnajozbiljnjijih simptoma nedostatka magnezija. Simptomi aritmije s u većini slučajeva blagi, ali kod nekih osoba može se javiti lupanje srca. Drugi simptomi aritmije uključuju kratkoću daha, bolove u prsima i nesvjesticu.

Osteoporoza - osteoporoza je poremećaj koji se prepoznaje po slabim kostima i povećanim rizikom od fraktura kostija. I drugi faktori, kao što su starenje, nedovoljno vježabanja i nedovoljan unos vitamina K i D, također povećavaju rizik od razvoja ovog stanja. No, pokazalo se da je i nedostatak magnezija povezana s većim rizikom od razvoja osteporoze, a studije su pokazale da nedostatak magnezija rezultira smanjenom koštanom masom.

>> Ključ dobrog sna je - magnezij? >>

Psihički poremećaji - nedostatak magnezija može dovesti i do nekih psihičkih poremećaja kao što su apatija koja se definira kao nedostatak emocija. U težim slučajevima mogu nastupiti delirij i koma. Osim toga, neke studije su povezali niske razine magnezija s povećanim rizikom od depresije.

Umor i slabost u mišićima - umor, iscrpljenost i slabost su također znakovi nedostatka magnezija. Imajte na umu da svatko može ponekad biti umoran i sicrpljen i da se tada samo trebate odmoriti. No, ako ste stalno umorni, to može ukazivati na neki zdravstveni problem. Kada je riječ o nedostatku magnezija, umor je praćen nekim drugim simptomima. Još jedan specifičniji znak nedostatka magnezija je slabost mišića, poznata i kao miastenija.

Visok krvni pritisak - ovo je još jedan simptom nedostatka magnezija, a visok krvni pritisak je jak rizični faktor za razvoj srčanih bolesti.

>> 7 grickalica punih magnezija >>

Određene namirnice bogate su magnezijem pa ih možete uključiti u svoju prehranu.Magnezijem su bogati bademi, sjemenke bundeve, tamna čokolada, kikiriki, kokice, sjemnke suncokreta i chia sjemenke.

12.10.2021. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.10.2021. 17:19
    slabost glavobolje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh