« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SIRUP CLUB - VIKEND PROGRAM

Efdemin ponovno u Zagrebu

Reformator njemačkog housea - Efdemin ovog petka u Sirupu predstavlja novi album, a u subotu na Chew The Fat večer stiže Milena iz Velike Britanije - OSVOJITE UPAD

Efdemin
Efdemin (Sirup)
Više o

zagreb-info

,

Sirup

,

party

,

nagradna igra

,

Efdemin

,

Milena

Petak 10.12. // Sirup & Home Made Electronica // Efdemin
Dial, Liebe Detail, Curle
Berlin, DE

Efdemin, pravim imenom Phillip Sollman, svoje je umjetničko ime pokupio iz jedne radio drame koju je slušao kao klinac, a u kojoj se pojavljivao negativac, strah i trepet iz Rumunjske imenom Efdemin. Phillip, doduše, svojim pristupom glazbi nikad nije bio sinonim za strah i trepet, ali je zato uzdrmao svijet elektroničke glazbe svojim albumom iz 2007. za hamburšku etiketu Dial, kojim je udario temelje novom zvuku njemačkog housea - kombinaciji minimala, techa i deepa.

Osvojite upad na Metro portalu!

Recenzije za taj album opisivale su ga kao ''house pažljivo iskalkuliranog groovea'' i sličnim, dotad neviđenim izvedenicama. Činjenica je da je Efdemin povezao tadašnje varijacije na njemačkoj house sceni između hamburškog, kelnškog i berlinskog zvuka i definirao ga u jednu novu cijelinu. Album naslovljen Efdemin, magazin Groove proglasio je albumom godine, a njegov autor odmah je postao jedan od traženijih faca na međunarodnoj klupskoj sceni.

Takav specifičan glazbeni inženjering koji krasi Efdemina, možda leži u činjenici da se radi o diplomantu Instituta kompjuterske glazbe i tehnologije zvuka u Beču, gdje je eksperimentirao s raznim aspektima zvučnih instalacija te sudjelovao i u izvedbama suvremenih opernih djela.

efdemin.jpg

Efdemin je nekoć pjevao i u bendu, iako se to po njegovom stilu odjevanja ne bi reklo, budući da ga se rijetko može vidjeti bez košulje i kravate. Kao DJ također je izvrstan pa se posljednjih godina, osim učestalih gostovanja, našao i u ulozi rezidenta prestižnog berlinskog Panorama Bara i Cityfoxa u Zurichu.

Po treći put u Hrvatskoj, a drugi put u Zagrebu, Efdemin nam dolazi u Sirup povodom izlaska njegovog novog albuma ''Chicago'', koji je ponovno osvojio kritku i publiku, a u kojem je i ovaj put izvanredno spojio duboke, minimalne, melodične, jazzy i vokalne aspekte svoje vizije house glazbe uz specifični touch oldschoola.

www.myspace.com/efdemin
www.discogs.com/artists/efdemin

Blashko
Egoboobits

Blaž Habuš, poznatiji kao Blashko rođen je u Zagrebu 1982. godine. Produkcijom elektroničke glazbe počeo se baviti 1997. te od samih početaka odskakao od glazbenih standarda svojim specifičnim zvukom, fuzijom stilova i kretanjem među žanrovima elektronike. Jedan je od pokretača Egoboobitsa, prvog digitalnog izdavačkog projekta u Hrvatskoj i njegovog istoimenog produkcijskog kolektiva.

Pod Egoboobits etiketom izdaje 11 samostalnih albuma, a sudjelovao je i u projektu Aquarius Recordsa ''Lagano lagano'' iz 2001. te izdao ''Mind Blowing Melodies EP'' za bečki Rhythm Trax 2004.

Za Blashka je specifično i to što su se svi njegovi uratci, kao pionira digitalnog izdavaštva u Hrvata, isključivo distribuirali putem interneta pod licencom Creative Commonsa.
Njegov nastup u Sirupu svojevrsni je comeback na glazbenu scenu s koje je izbivao posljednjih nekoliko godina, a osim prvog klupskog nastupa nakon dužeg vremena, promovirat će i svoj najnoviji EP za Home Made Electronicu.

www.blashko.com
www.myspace.com/blashko

Sergej
Sirup, Burek, HME
www.myspace.com/djsergej
www.homemadeelectronica.com

upad: 50kn
happy hours 23-01 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subota 11.12. // Chew The Fat Croatia // Fat Ladies

Milena
Noise, UK

Milena je krenula sa DJ-ingom u nježnoj dobi od 15, a danas sa 28 godina iza sebe ima nepregledan popis gaža te neizbrisiv trag na UK underground sceni. Odrastajući u engleskim Midlandsima, još kao teenagerica noćima se iskradala iz kuće i bježala sa društvom u London kako bi prisustvovala drum'n'bass partyima koji su bili njen prvi doticaj sa svijetom elektronske glazbe.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Životni put doveo ju je do gradića Maidstonea u Kentu, gdje je uz studij radila u tamošnjem najpoznatijem record shopu imena "Plastic Surgery Records" te DJ-ala po lokalnim klubovima i rave-ovima.

CTF

Ubrzo seli u London na studij kinematografije i pohađa North London University. Kako tamo nije imala društvo za underground raveove, kroz nova poznanstva polako dolazi u doticaj sa breaksima. Ubrzo počinje puštati glazbu u Brick Lane-u i Indigu.

Razvoju njenog stila pridonjeli su i njezini prijatelji Stupid Fresh čije neobjavljene fidget house stvari postaju neizostavnim dijelom Mileninih setova, jednako kao i dubstep.

Od preseljenja u London puštala je rame uz rame sa imenima poput MJ Colea, Blakeya (DMC), Atomic Hooligana, Renniea Pilgrema itd. Milena je najpoznatija po popularnom programu Noise, kojeg vodi u Brixtonu gdje su, između ostalog, nastupali Kanji Kinetic, Stupid Fresh, Gella, Pixel Fist i Jeuce.

Vratila je u modu mixtapeove koje je nekoć prodavala u record shopu, snimajući sve live nastupe.
http://www.myspace.com/dj-milena
http://soundcloud.com/noise-london

Rea
Jabbaton
http://www.myspace.com/rea_profile

Mayo
Jabbaton
http://soundcloud.com/mayonnaise
http://facebook.com/maja.milich

+ residents
YESH & DMT

Ulaz:
25kn (za cure čitavu noć, za muške do ponoći), 35kn za muške iza ponoći
Happy hour: 23:00 - 01:00 !!

07.12.2010. 13:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh