« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
TEORIJE

Doručak ipak nije najvažniji obrok u danu?

Doručak je u nizu istraživanja izgubio titulu najvažnijeg obroka u danu jer, tako tvrde, zapravo ne ubrzava rad metabolizma niti pomaže u mršavljenju

Kontroverzne teorije imaju i potvrdu
Kontroverzne teorije imaju i potvrdu (Arhiva)
Više o

doručak

,

mršavljenje

,

gubljenje kilograma

,

gladovanje

,

najvažniji obrok

Doručak nije najvažniji obrok u danu, tvrdi dr. Joseph Mercola na svom portalu  Fitness Mercola koji kaže da je čak i dobro preskočiti ga, naročito ako se odlučimo na gladovanje, jer se na taj način poboljšava osjetljivost inzulina i leptina, hormona koji pomažu tijelu sagorijevati masnoće.

>> Najzdraviji doručak po mišljenju stručnjaka >>

Prema Mercoli, duži periodi posta odlično utječu na zdravlje, a u nizu istraživanja koja je analizirao pokazalo se da doručak zapravo ni na koji način ne pomaže pri mršavljenju, a ni fama o ubrzavanju metabolizma na taj način nije istinita. 

Štoviše, ako jedemo voće za doručak napravit ćemo potpuno suprotnu stvar, jer fruktoza pomaže stvaranju naslaga masnoće u tijelu.

>> Gladovanje je ključ dugovječnosti >>

Prava stvar je gladovanje, kaže Mercola, a ako traje nekoliko dana može regenerirati i osnažiti imunitet, jer će matične stanice u tijelu dobiti signal da moraju pokrenuti novu proizvodnju kako bi se tijelo uspješno oporavljalo od posljedica nedostatka hrane.

Nakon višegodišnjih istraživanja, Mercola je zaključio da je i post s prekidima jednako dobar za zdravlje i linij, a naročito u slučaju da se smanje ili potpuno isključe ugljikohidrati iz prehrane.

>> Isprekidanim gladovanjem do vitke linije - dijeta 5/2 >>

Koje su sve koristi od gladovanja pogledajte u videu:

25.08.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh