« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MMM

Prirodni mirisi za sreću i zdravlje

Mirisi imaju vrlo jak utjecaj na ljude, jer mogu u trenutku preokrenuti raspoloženje, a uz to imaju i zdravstvene koristi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

kava

,

mirisi

,

aromaterapija

,

lavanda

,

limun

,

vanilija

,

metvica

,

jasmin

,

prirodni mirisi

Mirisi nas mogu oraspoložiti u trenu, no jednako tako izazvati mučninu ili gađenje. Prirodni mirisi su, stoga, najbolji izbor kad trebate na brzinu promijeniti raspoloženje ili se osvježiti.

Tako će, primjerice, miris vanilije pomoći da vam se vrati kreativnost i smiri mozak, a kako ima i afrodizijački učinak, smislite upotrebu sami ...

>> Mirisi mogu manipulirati našim mozgom >>

Lavanda djeluje umirujuće, pa je možete koristiti u svim situacijama kad vam to treba - tuširajte se ili kupajte koristeći sredstvo s mirisom lavande, a možete i kapnuti koju kap na jastučnicu.

Miris geranija ima odlične učinke u smirivanju tegoba PMS-a jer stimulira područja mozga koja su zadužena za hormonalni balans.

>> Mirisi koji popravljaju raspoloženje >>

Za bolje vježbanje koristite miris metvice koji potiče na kretanje i olakšava izvođenje vježbi, što je sjajna mogućnost da kod kuće napokon pokrenete jutarnju tjelovježbu.

Tjeskoba se uklanja mirisom jasmina koji otpušta kemikalije dobrog raspoloženja, a kako čaj od jasmina pomaže pri mršavljenju, kombinirajte ga sa zelenim čajem i popijte barem dvije šalice dnevno.

>> Prirodni mirisi protiv bolova, napada gladi i slabog libida >>

Brzo vraćanje koncentracije i oštar um daje miris limuna, stoga ga uvijek imajte pri ruci svježeg - iscijedite par kapi, pomirišite i zatim dodajte vodu i popijte, imat ćete dvostruku korist.

25.08.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh