« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
100+

Gladovanje je ključ dugovječnosti

Restriktivna prehrana je, prema Michaelu Mosleyu, pravi odgovor na starenje – 600 kalorija dnevno i život će vam biti duži

Duboka starost dolazi s gladovanjem
Duboka starost dolazi s gladovanjem (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vježbanje

,

dugovječnost

,

gladovanje

,

post

,

slobodni radikali

Dugovječnost je san koji se stoljećima provlači kroz svako polje ljudskog djelovanja, a u novije doba pojavilo se mali milijun recepata za dugovječnost koji sadrže razne oblike vježbanja, nevjerojatno složene dijete, čudotvorne napitke i tablete i slične stvari.

Jedan od vodećih autora u tom polju Michael Mosley proučavao je izolirane zajednice u Japanu i SAD koje imaju vrlo dugačak životni vijek i zaključio da je njihova dugovječnost posljedica restriktivnih i strogih niskokaloričnih dijeta.

Stoga, Mosley ističe da je ključ dugovječnosti u unošenju samo 600 kalorija dnevno, što po njemu predstavlja idealan način za dug i zdrav život. Kako je starenje zapravo proizvod ubrzanog metabolizma koji povećava broj slobodnih radikala koji oksidiraju naše stanice, a unosimo ih hranom, tijelo će se prilagoditi unosu drastično smanjene količine kalorija i usporiti metabolizam.

Mosley također tvrdi da je fama o tri obroka dnevno samo posljedica navike, a toplo preporučuje i post jer on smanjuje rast hormona IGF koji potiče starenje i razvoj kancerogenih oboljenja.

Dakle, ako vam se živi stotinjak godina, celer i mrkvicu u ruke, uz pokoji posni odrezak i na putu ste dugovječnosti.

31.07.2012. 17:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh