« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
PARTY

Dobar vikend u Sirupu

Sirupova večer Sentimental ugostit će Steffi, rezidentku berlinskog Panorama bara, privea kultnog kluba Berghain

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sirup)
Više o

zagreb-info

,

Sirup

,

Protokol

,

DJ Sergej

,

Steffi

Sirup ovog vikenda donosi dvije večeri za razne ukuse. Petak je rezerviran za Sentimental sa Sergejem kao hostom, a gošća večeri je Steffi.

Subota je nešto žešća, 4. Protokol razdrmat će sve koji su željni sjajnog provoda u najdužoj noći vikenda.

petak, 11.03.2011.

SENTIMENTAL: VAŠA I NAŠA STEFFI & PANORAMA BAR

Ovaj petak, 11.03.2011., Sirupova večer Sentimental ugostit će Steffi, rezidentku berlinskog Panorama bara, privea kultnog kluba Berghain.

Bivša elektrana pored berlinske željezničke stanice Ostbahnhof današnja je prijestolnica techno glazbe, ekvivalent onoga što je u Berlinu predstavljao Tresor 90-ih godina. Ova ogromna zgradurina u istočnom Berlinu, čiji su zidovi visoki 18 metara, dom je noćnih klubova praktički od pada berlinskog zida. Za širu publiku pod imenom Ostgut (ovo ime je i danas integrirano u klub kroz njegov label Ostgut Ton), Berghain se otvorio 2004., a ime je dobio prema nekadašnjem graničnom prijelazu između SR Njemačke i DDR-a.

O specifičnosti i opskurnosti kluba govori i činjenica da je bilo kakvo fotografiranje strogo zabranjeno te da u klubu nema ogledala ni reflektirajućih površina. VIP ulazi i posebni tretmani ne postoje, dok podrum kluba skriva nekoliko dark roomova u kojima se posjetitelji mogu opustiti.

Sam prostor kluba može primiti 1500 plesača, no to bi se uskoro moglo udvostručiti , s obzirom da se uređuje i druga polovica zgrade koja trenutno nije u upotrebi. Na katu zgrade nalazi se Panorama bar, koji je u funkciji drugog floora kluba, no posljednjih se godina toliko isprofilirao da je postao gotovo jednako jak brand kao i sam Berghain. Jedna od najzaslužnijih za to svakako je i najpoznatija Amsterdamka u Berlinu, rezidentkinja kluba, Steffi, gošća još jednog izdanja Sentimentala u Sirupu.

Otkad se doselila u Berlin, Steffi je svoju aktivnost kad DJ, producent i party promotor nastavila na najvišem nivou. U Amsterdamu je vodila nekoliko izuzetno uspješnih večeri poput Elechics i Lomotion te bila rezident u kultnom Paradisu. Zaslužna je za prve nizozemske nastupe artista kao što su Adult, Two Lone Swordsmen ili Marco Passarani. Od 2000. vodi vlastiti label Klakson, a početkom ove godine joj je izašao prvi album ''Yours & Mine'' za već spomenutu etiketu Berghaina Ostgut Ton.

Domaćin večeri je DJ Sergej

subota, 12.03.2011.

Nakon što se na prošlom Protokolu ronilo  zaista duboko, ispod ledenih pokrova i snježnih pokrivača, iz medinog se brloga izlazi pofriškano i u proljetnom izdanju. Kada proljeće po zagrebačkim parkovima i drvoredima neće zamirisati samo, Protokolaši će se svejedno veseliti i skakutati po Sirupu kao po cvjetnoj livadi na kojoj pčele beru med, a sunašce miluje procvjetale grane i rumene obraze.

Opako inaćenje zimi, kaputima, aspirinima i kiselom kupusu u svim varijatama. Basta s vijencem u kovrčama otvara razvratni proljetni ples. Momci iz Rijeke, Bakka i GarS donose dašak mora i svojim zavodljivim tech setovima, a Odium tu večer odrađuje K4 u Ljubljani, nakon čega juri prema Sirupu isporučiti upravo ono što treba prije svitanja. Tko ne dođe pristaje na besmisao i sivilo svakondnevice i nikada neće moći ispričati slavnu povijest 4. Protokola genaracijama koje dolaze.

 

09.03.2011. 23:12:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh