« Clubbing
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
TEATAR &TD

Cinkuši 12.05. nastupaju u Teatru &TD

Etno-folk-rockeri na zagrebačkom koncertu snimaju svoj prvi dvd

(Cinkuši)
Više o

zagreb-info

,

DVD

,

Cinkuši

,

Teatar &TD

Sutra u Teatru &TD možete poslušati Cinkuše i  sudjelovati u snimanju prvog DVDa ove jedinstvene grupe!

Petnaest je godina prošlo od kada je počelo zvoniti jedno od najveselijih, ali i najglasnijih zvona hrvatske etno glazbe, a koje očito nema namjeru tako skoro se utišati. Jer Cinkuši (u tradiciji kajkavskog kraja "Cinkuš" je zvono koje prati ljude od njihovog rođenja pa sve do smrti) su bili i ostali u našim okvirima jedinstven primjer benda koji je na savršeno prirodan način spojio glazbenu ostavštinu ovog kraja s gotovo punkerskom žestinom.

I dan danas su jedini naš sastav koji akustične instrumente poput mandoline, gitare, kontrabasa i violine, tretira na drugačiji način i koji istima stvara zavidnu količinu energije tako nespojivu s onim što se inače povezuje s riječi etno.

Neposrednost, toplina, iskrenost i, naravno, energičnost riječi su koje ćete tako često čuti pri spominjanju ovog imena, a nakon tri redom hvaljena i odlično prihvaćena albuma, Cinkuši su odlučili zabilježiti kako rade ono što najbolje znaju, kako sviraju koncerte. I zato je ovo prilika kakva se ne propušta, prilika da i sami postanete akterima njihovog prvog live DVDa.

Ulaznice po cijeni od 45kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Dancing Bearu (Gundulićeva 7). Na ulazu će koštati 60kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

11.05.2010. 15:29:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh