« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina
ELEKTRIČNI POGON

Budućnost hibrida počinje 2020. godine

Električna vozila bit će povezana vozila koja izmjenjuju informacije sa svojom okolinom, kažu stručnjaci

Ovo su i dalje pumpe budućnosti
Ovo su i dalje pumpe budućnosti (Bosch)
Više o

električni automobil

,

Bosch

Bosch vjeruje u budućnost električnog pogona. „Elektromobilnost je trenutno i dalje samo niša, no nakon 2020. vrlo je moguće da postane i masovno tržište", rekao je dr. Volkmar Denner, predsjednik upravnog odbora kompanije Robert Bosch GmbH na panel diskusiji na temu „perspektiva istraživanja i razvoja elektromobilnosti" u Berlinu u ponedjeljak navečer.

Kako bi se prilagodio tom razvoju Bosch sada uvodi tehnologiju budućnosti u serijsku proizvodnju. Bosch trenutno pruža podršku prvim projektima serijske proizvodnje kao što je Fiat 500e te proizvodi komponente za napredne plug-in hibridne pogone Porschea i drugih proizvođača automobila.

Ovaj tip električnog pogona sve je popularniji među kupcima. Uzimajući u obzir budućnost, svake godine Bosch ulaže oko 400 milijuna eura u istraživanje i razvoj elektromobilnosti. Fokus je na onome što će kupcima svakodnevno koristiti: „Očekujem da će do 2020. električni automobili imati domet od barem 300 kilometara", rekao je Denner.

Denner je također naglasio da će se elektromobilnost proširiti na više od vozila: „Električna vozila bit će povezana vozila koja izmjenjuju informacije sa svojom okolinom. Ova povezivost poboljšava kako sigurnost, tako i udobnost vozača". Međutim, trenutno ne postoji opći standard za razmjenu podataka.

Tek kad sva vozila budu koristila ista komunikacijska sučelja bit će moguće usluge učiniti dostupnima svim vozačima. Grupa Bosch se također priprema za budućnost u tom pogledu. Denner je dao primjer projekta Hubject u kojem Bosch pomaže uspostaviti sveobuhvatnu infrastrukturu za punjenje električnih vozila. U tome se perspektiva širi izvan Njemačke. U rastućim megagradovima na tržištima u nastajanju elektromobilnost spojena s inteligentnom mrežom mogla bi pomoći u rješavanju mnogih problema.

Više pročitajte na portalu automania.hr.

12.06.2013. 16:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh