« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
RITAM

BeatBustersi u Jazzbini na Živom zidu

Beatbusting performans u kojemu Beat Busters odijelo oživljava i dobiva novu funkciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Beat Busters)
Više o

Živi zid

,

Beat Busters

,

Jazzbina

Projekt „Živi zid" planira integrirati zabavni program u modernu umjetnost i edukaciju.
Glavni cilj ovog projekta je ukazati na važnosti pozicioniranja ovakvog kreativnog koncepta za mlade (i ne samo njih), kao jednog od važnijih budućih pokretača alternatvnih edukacijskih sistema.

Upravo s takvom vizijom Beat Busters ( Udruga Vibra) kreću u realizaciju projekta koji će se održati u tri grada, ugostiti mnoge poznate mlade glazbenike, predavače, dizajnere zvuka, kako bi se povezali i poradili na razmjeni iskustava. Na taj način želimo edukaciju dići na jednu drugačiju (novu) razinu i u praksi implementirati nova saznanja prilagođena razvoju u svijetu elektro-akustične glazbe.

Projekt je zamišljen je kao multimedijalna platforma regionalnog karaktera. Želja nam je što bolje povezati mlade umjetnike iz različitih područja s mladim ljudima iz različitih društvenih slojeva i subkulturnih skupina, koji će na razne načine, radom u malim grupama, izmjenjivati znanje spajajući nove tehnologije s klasičnim umjetničkim formama.
Model suradnje na programu biti će otvorenog tipa. Prvo događanje je u pulskoj Jazzbini 16. lipnja.

BEAT BUSTERS RADIONICA RITMA

Izbacite negativnu energiju svirajući i otkrijte skrivene talente! Beat Busters pokazati će vam kako nastaje ritam i pri tome vas zabaviti. Ponesite šuškalice, bučilice, zvečkalice i ostale bučnozvučne rekvizite i doživite nastanak ludih ritmova. Prijave po dolasku.

BEATBUSTING PERFORMANS

Beatbusting - Odijelo čini Beat Bustera. Beatbusting performans u kojemu Beat Busters odijelo oživljava i dobiva novu funkciju. Spoj pokreta, zvuka i improvizacije na sasvim novi, zabavan način. Beat Busters je kolektiv glazbenika, bendova i umjetnika koji surađuju na projektima s ciljem edukacije i predstavljanja hrvatske umjetnosti široj javnosti. Beatbusting performans podrazumijeva spontano „izvlačenje" ritma iz svega što nas okružuje i vraćanje ritma gradskom sivilu. Audio forenzičari u bijelim odijelima proizvode glazbu na predmetima koji nas okružuju, na nesvakidašnjim instrumentima i svemu što zateknu u prostoru u kojem se nalaze. www.beat-busters.com

ABOP - After je bolji od partija Nakon što su zastali nad ogromnim natpisom “tridesete su nove dvadesete”, petorica izmoždenih činovnika koji su zakoračili u treću dekadu (od kojih su neki stigli i izgubiti kosu) prisjetili su se lijepih vremena presnimavanja kazeta Chemical Brothersa, puštanja korijenja uz Moon Safari i znojenja uz Born Slippy… …burza tone, plaće kasne, naftu iz zemlje udišemo punim plućima ne bi li se kotač što brže okretao… zašto ne bi poslušali što nam ove marketinške krvopije govore. Ajmo napravit bend, da probudimo uspomene, neki acid… zvat ce se… drumroll… After je bolji od partija… čekaj čekaj, predugo je… neka bude akronim… ABOP!

Afteraši: Erol – bas John – pola bubnja Levi – druga polovica bubnja Božo – gitara i sintovi Churend – sintovi

15.06.2011. 13:33:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh