« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
REKORD

Audi A2 na struju prevalio 600 kilometara bez punjenja

Nova generacija akumulatora je manja i učinkovitija; do sada su automobili na struju mogli bez punjenja prijeći najviše 70 kilometara

Mirko Hanneman (CEO DBM Energy) i gradonačelnik Berlina Klaus Wowereit
Mirko Hanneman (CEO DBM Energy) i gradonačelnik Berlina Klaus Wowereit (Getty Images)
Više o

električni automobil

,

hakirana stranica

,

d3t0x

,

helikopteri

,

pacemaker

Prvi automobil na struju u utorak je uspio prijeći 600 kilometara, od Muenchena do Berlina, bez stanke za punjenje akumulatora, što je ocijenjeno kao proboj u razvoju elektroautomobila za svakidašnjicu. "Taj automobil pokazuje da je Njemačka u svjetskom tehnologijskom vrhu", rekao je na svečanu dočeku u Berlinu njemački ministar gospodarstva Reiner Bruederle. Naglasio je kako sada treba taj tehnološki uspjeh treba pretvoriti u uspjeh na tržištu.

Elektroautomobil, zajednički projekt tvrtke DBM Energy i Lekker Energie, preinačeni je model A2 marke "audi". No, za razliku od dosadašnjih elektroautomobila, on se na prvi pogled ne razlikuje od serijskog A2. Do sada su prije svega akumulatori zauzimali dobar dio prostora prtljažnika. Nova generacija akumulatora je manja i učinkovitija. Do sada su automobili isključivo na električni pogon prevaljivali najviše do 70 kilometara. "Postignuti svjetski rekord pokazuje da 600 kilometara bez punjenja akumulatora nije utopija", rekao je Bruederle. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 20:46:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    27.10.2010. 02:57
    Ovo će puno više zagađivati okoliš nego co2, zamislite sve te akomulatore na odpadu?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh