« Clubbing
objavljeno prije 14 godina
FESTIVAL

Alice in Chains dolaze u Zagreb

Kultni grungeri dolaze otvoriti peti po redu T-Mobile INmusic festival

alice in chains
alice in chains (Alice in Chains)
Više o

T-mobile INmusic festival

,

zagreb-info

,

Alice in Chains

Jedan od najutjecajnijih američkih rock bendova ranih 90-ih nastupit će na T-Mobile IN Festivalu nulti dan, 21. lipnja!

Jedna su od najutjecajnijih američkih rock grupa ranih 90ih i dio "svetog trojstva" Pearl Jam / Nirvana / Alice in Chains.

Poznati su postali po jedinstvenom zvuku i svestranom repertoaru, donoseći tvrđe gitarističke zvukove, ali i akustične aranžmane.

Stvaraju niz velikih hitova, nastupaju s legendarnim glazbenim imenima, albumi im osvajaju sam vrh Billboarda te bivaju višestruko nominirani za nagradu Grammy.

Prošle godine izdaju svoj četvrti studijski album „Black Gives Way to Blue" koji je već pokupio sve najbolje od glazbene kritike i koji će predstaviti na T-Mobile INmusic festivalu!

Biografija

Osnovani su 1987. u Seattleu, prvu postavu čine pjevač Layne Staley, gitarist Jerry Cantrell, basist Mike Starr i bubnjar Sean Kinney, a vrhunac uspjeha ostvaruju ranih 90ih.

Nakon što 1989. potpisuju ugovor s Columbia Records, sjajnu karijeru nagovješćuju prvi albumi „Facelift" (1990.) i „Dirt" (1992.). Potonji album donosi hitove kao što su „Would", „Rooster", „Them Bones", „Angry Chair" i „Down In A Hole", osvaja i kritiku i publiku te postiže veliki komercijalni uspjeh prodavši se u četverostrukoj platinastoj nakladi.

Basista Mikea Starra ubrzo zamijenjuje Mike Inez, bivši basist Ozzyja Osburnea. Tijekom ljeta '93. Alice in Chains nastupaju na uspješnoj Lollapalooza turneji, a već sljedeće godine izdaju akustični EP Jar Of Flies koji zasjeda na prvo mjesto ljestvice, kao prvi EP koji je ikada postigao takav uspjeh.

Layne se nakratko okreće vlastitim projektima, nakon čega se vraća s Alice in Chains u studio, što je rezultiralo izdavanjem trećeg istoimenog studijskog uratka. Novi album im donosi odlične kritike, ali i veliki komercijalni uspjeh - dospijeva na prvo mjesto Billboard ljestvice te se prodaje u dvostrukoj platinastoj nakladi.

Uslijedio je nastup na MTV Unplugged showu, a live album s istog nastupa pušten je u prodaju kasnije te iste godine i popeo se na treće mjesto ljestvice.

Nakon Unpluggeda, bend nastupa na turneji u čast okupljanja grupe Kiss , a to je ujedno i bio njihov zadnji nastup sa Stanlyjem kao pjevačem. Uslijedio je niz Alice in Chains kompilacija i jedan live album.

Staley je preminuo 2002. godine, na dan kada je 8 godina ranije preminuo i Kurt Cobain.

Nakon kraće stanke Alice in Chains se ponovno okupljaju, predstavljaju novog pjevača Williama DuWalla te izdaju najnoviji album „Black Gives Way to Blue", koji je već prikupio najbolje ocjene glazbene kritike.

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 490 kn, odnosno 440 kn s popustom za T-Mobile korisnike, dok cijena kamperskih ulaznica iznosi 180 kn.

Festivalske i kamperske ulaznice moguće je kupiti u svim T-Centrima u Hrvatskoj. Za sve posjetitelje koji posjeduju festivalsku ulaznicu nulti dan je besplatan, a bit će moguće kupiti ulaznicu samo za nulti dan festivala, po cijeni od 250 kuna isključivo na blagajni festivala!

24.05.2010. 10:46:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh