« Muškarci
objavljeno prije 5 godina
SAVJETI

5 stvari koje muškarci trebaju naučiti od žena

Koncentriramo se na zdrave navike koje muškarci obično nemaju, a baš bi im dobro došle...

Slušajte dragu...
Slušajte dragu... (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

navike

Muškarci bi češće trebali slušati žene općenito, bilo bi bitno manje problema u svijetu, no ovoga puta koncentriramo se na zdrave navike koje obično nemaju, a baš bi im dobro došle...

Manje vremena na WCu - čini vam se sumanuto? Ako bolje razmislite, ljubav muškaraca i njihovih WC-a već je dobro poznata. Žene se često pitaju zašto im je zabavno sjediti na zahodu toliko dugo i čitati, a neki od njih skrušeno priznaju "da tamo pronalaze malo mira". Prema nekim istraživanjima, momci na zahodu provedu prosječno 1 sat i 45 minuta tjedno, a žene 1 sat i 25 minuta. Puno sjedenja na WC-u može uzrokovati nastanak hemeroida jer se stvara pritisak na krvne žile u rektumu i one nabubre.

Obraćanje pažnje na zdravlje - žene su te koje češće slušaju i čitaju o zdravlju, obraćaju pažnju na simptome i osluškuju svoje tijelo. Stručnjaci tvrde kako se momci boje dijagnoze, pa se vode onom "ono što ne znam, ne može mi se ni dogoditi". Žene su spremnije suočiti se s problemom.

Osluškivanje biološkog sata - studija iz SAD-a otkrila je kako muškarci stariji od 40 godina imaju 60 posto veći rizik da trudnoća kod partnerice završi pobačajem u usporedbi s onima starima između 25 i 29 godina. Uz to, djeca starijih očeva imaju veću šansu da dobiju autizam, shizofreniju, poteškoće u učenju, pa čak i rak. Stručnjaci kažu kako je problem u tome što se s godinama starosti povećava mogućnost genetskih pogrešaka u spermijima.

Vježbanje joge - iako postoje pojedinci koji prakticiraju jogu, nekako je uvriježeno mišljenje kako je to ženska aktivnost. Joga je odlična za poboljšavanje fleksibilnosti i toniranje mišiće. Samuele Marcora sa Sveučilišta u Kentu kaže kako muškarci imaju više vezivnog tkiva u mišićima od žena, za što je zaslužan hormon testosteron, a to je ono što mišiće drži za kosti i čini ih velikima te jakima. Ali, u isto vrijeme zbog toga su manje fleksibilni i skloniji raznim ozljedama pa su vježbe rastezanja idealan izbor.

Vježbanje mišića u zdjelici - jačanje mišića zdjelice može pomoći muškarcima da u starijoj dobi nemaju problema s bježanjem mokraće. Također, korisno je i u kontroli prerane ejakuacije, zaključak je studije predstavljene na Europskom kongresu urologa 2014. Muškarcima koji su imali problema s preranom ejakulacijom stanje se poboljšalo nakon samo što su samo tri mjeseca vježbanjem ojačali mišiće u zdjelici.

14.04.2019. 21:32:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.04.2019. 10:16
    ne zelim ništa naučiti od njih
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh