« Muškarci
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI :)

5 savjeta za dobar san

a bi uspjeli postići budno stanje svijesti potrebno je imati uredan i kvalitetan san. Nije toliko bitna količina sna i spavanja već njegova kvaliteta

Ne ovako, definitivno
Ne ovako, definitivno (Arhiva)
Više o

savjeti

,

san

,

zdrav san

Pravi gospodin nije nervozan, barem to ne prikazuje. Nije kronično umoran jer uredno se i dovoljno naspava. Uredan je i društven. Uglavnom ovo je samo dio dnevnog društvenog asesoara pravog gentlemana. No, da bi uspjeli postići to stanje svijesti potrebno je imati uredan i kvalitetan san. Nije toliko bitna količina sna i spavanja već njegova kvaliteta.

A da bi to postigli potrebno se držati ovih 5 prilično jednostavnih pravila.

Izbjegavajte ispijanje kave iz 14 sati popodne. Kava, odnosno kofein, je odličan jutarnji, ali i podnevni, stimulans i pomoć pri razbuđivanju. Stoga pijemo je ujutro, pijemo je oko podneva, a nerijetko i kasno popodne. Poznato je da je efektivno djelovanje kofeina u krvi oko 8 sati, stoga, da bi imali miran i kvalitetan san izbjegavajte ispijanje kave iza 14 sati.

Izbjegavajte plavo svijetlo prije spavanja. Plavo svijetlo emitira sunce, a ono nas razbuđuje i budi, drugim riječima kad smo izloženi plavom svijetlu naše tijelo ne razvija velike potrebe za spavanjem. Problem je u tom što većina elektronike koju koristimo, od televizora, monitora do mobitela, koristi upravo plavo svijetlo. Savjet je da jedan do dva sata prije spavanja izbjegavamo apsorpciju plavog svijetla (ne gledamo TV, monitore ili mobitel koji emitiraju plavo svijetlo) ili jednostavno nabavimo naočale koje blokiraju plavo svijetlo.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

16.07.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh