« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
PRIPAZITE

Zimska oprema obavezna od 15. studenoga

Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg

Koja je obvezna zimska oprema?
Koja je obvezna zimska oprema? (Arhiva)
Više o

kazne

,

obvezna zimska oprema

,

lanci za snijeg

Od 15. studenog 2015. godine do 15. travnja 2016. godine.obvezna je uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, podsjeća HAK. 

Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Također, cestarske službe, ovisno o vremenskim uvjetima mogu uvesti zimske uvjete prije ili/i nakon tog razdoblja u slučaju snijega ili poledice.

Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače).

Zimska oprema autobusa i teretnih vozila su ili zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima ili lanci za snijeg postavljeni na pogonske kotače, a ako zbog tehničkih razloga lanci ne mogu na pogonske kotače, moraju imati zimske gume (M+S).

Zabrana prometa na određenoj dionici, nastupa proglašenjem zimskih uvjeta. Ako prometna policija zatekne vozilo bez zimske opreme na cesti u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da odmah zaustavi vozilo ili da nastavi voziti cestom na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno ili da upotrijebi zimsku opremu. U suprotnom, vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna.

 

18.11.2015. 12:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh