« Muškarci
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PLJUSKA VEGETARIJANCIMA

Žene: Muškarci koji ne jedu meso su slabići

Muškarci vegetarijanci možda smatraju kako im je ljubav prema životinjama plus kod ljepšeg spola

Više o

žene

,

meso

,

muškarci

,

vegetarijanci

Ipak, žene muškarce koji ne jedu meso doživljavaju kao slabiće, navodi novo istraživanje. Ovo se neće baš svidjeti pripadnicima jačega spola koji su se odrekli mesa zbog zdravlja, očuvanja okoliša ili dobrobiti životinja.

Istraživači su proveli istraživanje tako što su stotinama mladih žena i muškaraca dali da ocjenjuju karakterne osobine ljudi. Ocjene su davali na osnovu niza različitih kriterija, a pokazalo se da ženski rod nije toliko naklonjen vegetarijancima, posebice muškim.

Većina ispitanica tako je zaključila da su muškarci koji ne jedu meso manje muževni i da djeluju kao slabići, dok se muškarci koji u svoj obrok uključuju i meso smatraju patriotima, ljudima koji podržavaju upotrebu nuklearne energije i konzervativnih su stavova.

"Izgleda da muškarci i meso idu ruku pod ruku. U prošlosti ono je bilo rijetka privilegija plemstva i izuzetno moćnih ljudi, dok su svi oni koji su se nalazili niže na hijerarhijskoj ljestvici bili prinuđeni da se hrane krumpirom i drugim povrćem", tvrde istraživači. Muškarce koji ne jedu meso žene definitivno doživljavaju kao odlučne, ali ne i kao muževne, a samim time i privlačne', smatra dr. Steven Heine s britanskog sveučilišta Columbia.

Ranija istraživanja pokazala su da se vegetarijanci doživljavaju kao pacifisti kao i ljudi koji se brinu o zdravlju i tjelesnoj težini. To su sve dobre karakteristike, ali najnovija otkrića koja ih prikazuju manje muževnim najvjerovatnije im se neće svidjeti.

02.02.2011. 12:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh