« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
HRANA

Zdrave grickalice koje - nisu zdrave

Američka udruga za srce preporučuje da se unos natriaj smanji čak i do 1500 miligrama dnevno

Nevjerojatno ali istinito
Nevjerojatno ali istinito (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

grickalice

Dnevna doza ne bi smjeli unositi više od 2500 miligrama natrija ako žele izbjeći probleme s visokim tlakom. Ipak, Američka udruga za srce preporučuje da se unos natriaj smanji čak i do 1500 miligrama dnevno.

Pomfrit je jedna od namirnica za koju je jasno da je slana i da sadrži puno natrija. Niže je hrana za koju se smatra da je zdrava, a ima puno više natrija do omiljenog fast food priloga.

Grickalice od sušenog mesa - grickalice od sušenog mesa realtivno su nova stvar na našem tržištu i predstavljene su kao zdrave. Nažalost, pune su natrija, ipak, radi se o obrađennom mesu. U 28 grama sušenog mesa može biti gotovo 600 miligrama natrija, a to je gotovo 200 miligrama više nego veliki pomfrit u restoranu brze hrane, piše Eat this.

Kopar - kopar je čest dodatak mediteranskim jelima. Jedna žlica ima samo 2 kalorije, ali ima i 238 miligrama natrija. Ako ih jedete u kombinaciji sa sirom ili na pizzi riskirate da u jednom obroku unesete cijeli dnevni unos natrija.

>> Brzi umaci koje ne treba kuhati >>

Umak za tjesteninu - umaci za tjesteninu mogu biti jako slani i mogu sadržavati gotovo i 500 miligrama natrija, što je više od onoga što sadrži velika porcija pomfrija u restoranima brze hrane.

Stoga, pazite što jedete...

27.08.2021. 15:06:16
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.08.2021. 18:40
    umaci od povrca
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh