« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
ZAPAMTITE!

Najgora pića za vaš imunitet

Neki od njih koristimo svakodnevno, druge samo u posebnim prilike, no bez obzira na sve, trebali biste izbjegavati ova pića....

Ne piti ;)
Ne piti ;) (Arhiva)
Više o

imunitet

,

pića

,

najgora pića

Imunitet je najvažnija stvar ovih dana, uz pandemiju i sve probleme koji idu s njom, no ponekad sami sebi pucamo u nogu raznoraznim napticima koji jednostavno nisu dobri za vas.

Neki od njih koristimo svakodnevno, druge samo u posebnim prilike, no bez obzira na sve, trebali biste izbjegavati ova pića....

Alkoholna pića - alkohol, pogotovo ako se konzumira stalno, oslabljuje funkciju imuniteta da brzo izbaci bacile iz organizma. Moguće je i da ljudi, koji imaju problema s alkoholizmom, imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih dišnih puteva.

>> Kako sabotiramo svoj imunitet >>

Gazirana pića - on nisu loša samo za vašu liniju, loša su i za imunitet. Ovdje je ponovno problem u dodanom šećeru, ali i natriju. Oba su iritanti za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese.

Kupovna kava s mlijekom raznih okusa - restorani brze hrane. među ostalim, u ponudama često imaju i kave s mlijekom, koje imaju još i neku dodatni okus poput voćnih sirupa. Ta pića prepuna su šećera, i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali ne djeluju dobro na imunitet. Naime, istraživanja sugeriraju da sav taj dodani šećer potiče upalne procese u tijelu, a samim time i povećavaju rizik od nekih bolesti.

>> Prirodni sastojci koji jačaju imunitet >>

Voćni sokovi - oni su također izvor velike količine šećera, posebno glukoze i fruktoze. Fruktoza potiče skladištenje masnoća u tijelu i utječe na hormone, zbog čega smo gladniji. Glukoza, pak, podiže razinu šećera u krvi. Nutricionisti savjetuju da je bolje pojesti cijelu voćku, nego piti voćne sokove, piše Eat this.

28.08.2021. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.08.2021. 13:27
    Najbolje umjereno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh