« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana
KAZALIŠTE

Završio 48. SKAZ

Svečanim proglašenjem najboljih predstava i velikim partyjem za sudionike završen je 48. Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ), koji je trajao od 9. do 22. ožujka 2024. u Centru KNAP

Gotov je SKAZ
Gotov je SKAZ (Arhiva)
Više o

48. SKAZ

Svečanim proglašenjem najboljih predstava i velikim partyjem za sudionike završen je 48. Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ), koji je trajao od 9. do 22. ožujka 2024. u Centru KNAP. Od najmlađih do onih u zlatnoj dobi - čak 33 predstave zaigrale su na pozornici i pokazale ono najbolje od kazališnog amaterizma.

Prosudbeno povjerenstvo (redatelj i dramaturg Boris Kovačević, dramaturginja i dramska pedagoginja Lucija Klarić te glumica i dramska pedagoginja Katarina Arbanas), odabralo je sedam predstava koje će nastupiti na Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), koji se održava 25. i 26. ožujka:

DRAMSKI STUDIO UČILIŠTA ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA MLADIH: ALADIN / redateljica: Kristina Jakšić Balaž

12 DD, DOZA DRAME: Grigor Vitez: PLAVA BOJA SNIJEGA / redateljica: Iva Lehunšek Panić

UDRUGA JAZZELLE: Dunja Ševerdija i Tihana Strmečki: PRAVI KRIVI PUT / redateljica: Tihana Strmečki

SAMODOZIRANI, DOZA DRAME: Iva Lehunšek Panić: KAPETAN BJEŽO I GOSPA OD CUKRA / redateljica: Iva Lehunšek Panić

ZAPOZORJE, DIVAN TEATAR: Rebecca Agić: PSIHE / redateljica: Rebecca Agić

KUD NIKOLA TESLA: KAJ SME / autor adaptacije: Željko Novosel / redatelj: Željko Novosel

TEATAR GAUDEAMUS, CENTAR KNAP: Filip Vrbanec: M.A.R.Š / redatelj: Filip Vrbanec

Raspored predstava potražite na internetskoj stranici KNAP-a, a ulaz na sve predstave za publiku je slobodan! Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni pola sata prije svake predstave.

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (64. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan u Vodicama od 10. do 12. svibnja te od 17. do 19. svibnja 2024.

Skupine koje za 64. FHKA prijavljuju predstave pučkog dramskog izričaja, ujedno ulaze i u selekciju za 3. Festival hrvatske pučke drame (FHPD) koji će biti održan od 4. do 6. listopada 2024. u Murskom Središću.

Izbornik za FHKA i FHPD je Igor Tretinjak.

https://www.knap.hr/centar/48-skaz-2024/

23.03.2024. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh