« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana
NAJAVE

Cirkuska rezidncijalna mreža otvorila poziv

Cirkuska rezidencijalna mreža poziva umjetnice_ke i kolektive da prijave svoje ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu

Dođite u cirkus!
Dođite u cirkus! (Arhiva)
Više o

Cirkuska rezidncijalna mreža

,

otvoreni poziv

Pozivaju se umjetnici, umjetnice i kolektivi suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da do 15.3.2024. u 23:59, prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu, medijsku vidljivost te dokumentiranje izvedbenog materijala.

Cijelu organizaciju I ideju pokreće 7 umjetničkih udruga I inicijativa iz Hrvatske. Udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule, K.V.A.R.K. iz Križevaca i Kućni Kolektiv iz Klanjca, koji čine Cirkusku rezidencijalnu mrežu i u 2024. otvaraju svoje prostorne i ljudske resurse za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica.

Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje. Natječaj je namijenjen regionalnim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/VfCXep1ntZYRSJYCA Opisi rezidencija u navedenim prostorima dostupni su na: https://drive.google.com/file/d/1mTFS8kKSpQ1tWLVTi0Ru1ERyxzlYuqMD/view?usp=drive_link

U sklopu ovogodišnjeg poziva, selektirani autori/ice dobiti će priliku sudjelovanja na Laboratoriju Cirkuske rezidencijalne mreže pod mentorstvom irskog konceptualnog umjetnika s cirkuskim zaleđem- Darragha McLaughlina. Laboratorij se uvodi kao prilika za zajednički rad umjetnika_ca na vlastitim kreativnim projektima s ciljem izgradnje umjetničkog kapaciteta i povezivanja regionalnih umjetnika/ca. Laboratorij će se održati u Splitu od 29.04. do 5.05. 2024. u Domu mladih, u prostoru pod upravljanjem Cirkus Kolektiva.

Rad selektiranih umjetnika i umjetnica pratiti će cirkuska umjetnica, producentica i laureatkinja Jeunes Talents Cirque 2009. - 2010. Antonia Kuzmanić iz ROOM 100, koja će prije, za vrijeme i nakon završetka laboratorija (tijekom godine) sudionicima_ama pružiti daljnje smjernice u obliku individualnog savjetovanja - kako da produkcijski i distribucijski nastave razvijati projekte.

Na tragu prošlogodišnje uspješne prakse, svi zainteresirani moći će se dodatno informirati o tome kako pisati o umjetničkom projektu i jasno prikazati umjetnički koncept za potrebe poziva za rezidencije i razne druge natječaje, putem radionice koju vodi Dora Komenda, cirkuska umjetnica, članica Cirkus Kolektiva i circusnext predselektirana umjetnica za 2023.godinu. Radionica će se održati online, u srijedu 12.03.2024. od 17:00 do 18:00. Prijave ona online radionicu s Dorom Komendom primaju se putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/3qHHFdEyHaEJksE86

Sve dodatne informacije dostupne su putem e maila: cirkuskarezidencijalnamreza@gmail.com

24.03.2024. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh