« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZA NULA KUNA

Zatvorski fitness - kako doći u kriminalno dobru formu

Jeste li ikada primijetili kako američki zatvorenici izgledaju fenomenalno, a istovremeno nemaju gotovo nikakvu opremu za fitness u zatvorima? Ovo je njihova tajna

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

tjelovježba

,

pravilna prehrana

,

mršavljenje

,

fitness

Količina fitness programa različitih celebritija koje svakodnevno dolaze na tržište dokaz su kako su mnogima upravo različite zvijezde i zvjezdice inspiracija da se vrate u formu.

Ipak, jedna je knjiga odlučila krenuti sasvim drukčijim putem - umjesto okretanja Hollywoodu, savjete za kvalitetnu tjelovježbu ona traži u nekim od najpoznatijih kalifornijskih zatvora.

Nazvana Felon Fitness, ova je knjiga ideja osobnog trenera iz LA-a Treya Teufela i odvjetnika Williama Krogera.

Na ovu je neobičnu ideju došao odvjetnik Kroger, koji je primijetio kako njegovi klijenti iz zatvora redovito izlaze u fenomenalnoj tjelesnoj formi, puno boljoj nego kad su ušli u zatvor. Što je najbolje, utezi su iz kalifornijskih zatvora povučeni još sredinom devedesetih.

Nakon detaljnih razgovora sa klijentima i drugim zatvorenicima, Kroger je u suradnji s Treyem Teufelom osmislio program koji se bazira na režimu prehrane i tjelovježbe zatvorenika, a glavna je ideja da za njega ne treba nikakva posebna oprema, članstvo u teretani ili specijalne vještine.

U knjizi je detaljno objašnjeno kako napraviti utege od časopisa i starih plahti s kreveta, kao i mnogi drugi trikovi.

Iako bi vam se na prvi pogled moglo činiti kako su sve ove tehnike vrlo nasumične, autori uvjeravaju da su sve vježbe u knjizi zapravo efikasnije od bilo čega što možete pronaći u teretani.

„Ovakvim treningom opterećujete vaše mišiće i ligamente puno manje nego na standardnim spravama, a istovremeno uz minimalno ulaganje dobivate efikasan trening", rekao je Kroger.

Najbolje vježbe iz knjige Felon Fitness:

Mornarički burpee

Burpee je jednostavan da jednostavniji ne može biti. Počnete u čučnju s rukama ispred sebe. Zatim izbacite noge kao da ćete raditi sklekove, a onda ih brzo vratite natrag u čučanj. Na kraju s ispruženim rukama skočite u vis koliko god možete. A onda sve ispočetka. Ipak, pripazite. Budući da je ova vježba iznimno naporna, za početak vam je pet do deset sasvim dovoljno.

Rumunjski/bugarski čučnjevi

Stavite jednu nogu na povišenu površinu iza sebe i polako se počnite spuštati na drugoj nozi, uz duboki udah. Vratite se u početni položaj uz izdah. Promijenite nogu i ponovite. Budite vrlo oprezni i radite polako, nepravilnim izvođenjem ove vježbe možete se ozbiljno ozlijediti.

Kosilica za travu

Za ovu će vam vježbu trebati utezi kućne izrade, napravljeni od starih časopisa. Ukrutite položaj tijela tako da vam jedna noga bude malo iza i ravno, s podignutom petom. Prednja noga treba biti naprijed i savijena u koljenu. S rukom koja se nalazi na istoj strani kao i vaša stražnja noga podignite uteg tako da vaš lakat bude iznad vaših leđa, a zapešće u ravnini s rebrima. Ponovite i promijenite stranu.

Berač jagoda

Ovo je izvrsna vježba za ojačavanje mišića sredine tijela, kao i za fleksibilnost nogu. Stanite ravno i neka vam noge budu u solidnom raskoraku. Tada pokušajte uhvatiti rukama svoje stopalo, ne savijajući noge. Isto ponovite i s drugim stopalom. Kad ste gotovi, udarite šakama u svoje trbušne mišiće.

06.12.2011. 09:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh