« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

Zašto žene vole zločeste dečke?

ženama su sretni muškarci, oni koji se više smiju, kudikamo manje privlačni od muškarca koji iskazuje neku drugu emociju

Zločesti dečko do srži :)
Zločesti dečko do srži :) (Arhiva)
Više o

ljubav

,

žene

,

zločesti dečki

Žene vole zločeste dečke, to ste se vjerojatno i sami dovoljno puta uvjerili, jer već svaka ptica na grani zna da će frajer u crnoj kožnoj jakni na motoru lakše zavesti ženu od pristojno odjevenog muškarca u autu. No, sada je sve to potkrijepljeno znanstvenim istraživanjima.

Prema istraživanju govora tijela provedenom na Sveučilištu British Columbia, ženama su sretni muškarci, oni koji se više smiju, kudikamo manje privlačni od muškarca koji iskazuje neku drugu emociju.

U istraživanju, u kojem je sudjelovalo 1000 odraslih, žene su se uglavnom odlučivale za jake i ponosne muškarce, one koji dižu ruke u zrak ili pak za one koji se drže pokunjeno i posramljeno. Sretni su mušakrci redovito dobivali manje simpatija.

Kad su u pitanju muškarci, stvari su dijametralno suprotne: muškarcima su najprivlačnije sretne žene, a najmanje ih privlače ponosne i jake žene.

Prema znanstvenicima koji proučavaju seksualnu privlačnost i odabir partnera, smijeh označava manjak dominantnosti i sreća se doživljava kao "pretežno ženska pojava".

Naravno, ništa od toga ne znači da bi se žene rado udale za nadrkanog idiota. "Mi sudionike istraživanja nismo pitali misle li da bi te osobe bile dobri dečki ili supruge", kaže Alec Beall, član istraživačkog tima koji je došao do ovih zaključaka.

11.06.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh