« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
BRR

Zašto žene vole duboke muške glasove?

Dubok, muževan glas, u ženskim mozgovima evocira snažne impresije iz prošlosti, što ima presudan utjecaj na njihov izbor partnera

Izvucite jedan iz pete kao dobri stari Barry
Izvucite jedan iz pete kao dobri stari Barry (Arhiva)
Više o

žene

,

privlačnost

,

dubok glas

,

muževan glas

,

bariton

Dubok muški glas, baš onakav kakav je imao legendarni Barry White, ženama je jednostavno neodoljiv, a znanstvenici su se potrudili da saznamo i zašto je to tako.

Kako tvrde, žene su iznimno osjetljive na visine tonova i odlično ih pamte, a dublji će tonovi na njih ostaviti i puno jači utisak, na temelju čega će kasnije u sekundi procjenjivati i potencijalne partnere, ovisno o tome je li im glas visok ili je pak dublji.

Dubok, muževan glas, u ženskim mozgovima evocira snažne impresije iz prošlosti, što ima presudan utjecaj na njihov izbor partnera.

Znanstvenici tvrde da je stvar u genetici, jer je ženama dubina muškarčevog glasa iznimno važna kod odabira životnih partnera, budući da pomoću nje podsvjesno ocjenjuju muškarčeve genetske „kvalitete", ali i različite karakterne osobine, kako one dobra, tako i loše.

Duboki glasovi puno se lakše urežu u žensko pamćenje, što ih podsvjesno ženama čini atraktivnijima nego visoki muški glasovi. Znanstvenici vjeruju kako je ovo dokaz da je upravo evolucija stvorila u žena sposobnost da pamte informacije povezane s poželjnim muškim osobinama.

Stoga, poradite malo na svom basu ... makar baritonu ..

08.10.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh