Zašto voće i povrće gubi kvalitetu u hladnjaku
Baš kao i predugo kuhanje, predugo držanje povrća u hladnjaku nije dobro ni za njega, ni za nas
Voće i povrće trebalo bi se držati na mjestu koje ima dovoljno svjetlosti i normalnu izmjenu dana i noći kako bi što duže imalo sve svoje zdrave sastojke, tvrde stručnjaci.
Naime, prema ovoj teoriji plodovi ostaju živi i nakon što ih uberemo, tako da se prirodnom izmjenom dana i noći povećava i smanjuje količina zdravih spojeva u plodu. Ako se čuvaju na mračnom mjestu poput hladnjaka ili stalno osvijetljenom poput supermarketa, zdravi sastojci ne mogu dostići razine kao u prirodi.
Znanstvenici su upravo nakon tih mjerenja pokušali doći do saznanja koja su to zapravo doba dana kad je najbolje jesti određeno voće ili povrće, jer tada ima najviše korisnih sastojaka.
Stoga, nemojte baš pretrpavati hladnjak, bolje se sjetiti svaki dan kupiti svježe ubrano nego ga držati danima u hladnjaku.
Novi komentar