« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PROČITAJTE! :)

Zašto trebamo piti vodu?

Kako je gotovo tri četvrtine ljudskog tijela voda, prilično je jasno da moramo nadoknaditi ono što gubimo znojenjem, disanjem ...

Barem 8 čaša dnevno :)
Barem 8 čaša dnevno :) (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

kalorije

,

voda

,

ljepota

Voda je ključna za ispravno funkcioniranje ljudskog organizma, a oni koji je ne konzumiraju dovoljno rade štetu svome tijelu, upozoravaju liječnici i navode što se sve događa u našem tijelu kad ne pijemo dovoljno vode.

>> Zašto je voda najbolje piće >>

Zdravlje na prvom mjestu - dovoljan unos vode smanjuje rizik od raka crijeva i mokraćnog sustava, srčanog udara i bubrežnih kamenaca. Uz to, ako pijete premalo vode, usporit će vam se bazni metabolizam, pa ćete trošiti manje kalorija u mirovanju. Naravno, s povećanim unosom raste i broj potrošenih kalorija.

>> Hoćete biti zdravi i mršavi? Pijte vodu >>

Uz to, jest ćete više - pokazalo se da ljudi koji prije ručka popiju dvije čaše vode pojedu između 70 i 90 posto manje kalorija, što definitivno utječe na liniju.

Voda utječe i na koncentraciju, jer se primjerice kod tinejdžera koji ne piju dovoljno vode mozak doslovno stisne i lošije rješavaju zadatke, pokazalo je nekoliko zanimljivih istraživanja. 

>> Premalo vode u organizmu uzrok je šest posto svih bolesti >>

Pri povećanim tjelesnim naporima poput vježbanja važno je hidratizirati tijelo i prije vježbanja (kad ste žedni, već ste malo dehidrirali), jer ako se to ne napravi osjećate se umorno, napeto i razdražljivo.

Za kraj, premalo vode donosi bore, jer dovoljna hidratiziranost organizma obnavlja kožu, daje tenu zdraviju boju i pegla one male borice koje vam toliko idu na živce.

>> Voda će vam donijeti zdravlje i ljepotu >>

Stoga, natočite si odmah veliku čašu vode

26.03.2015. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh