« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Voda će vam donijeti zdravlje i ljepotu

Kad birate tekućinu budite oprezni - čaj i kava su snažni diuretici, te će njihova pretjerana konzumacija uzrokovati gubitak velike količine vode

Voda nam daje zdravlje i ljepotu
Voda nam daje zdravlje i ljepotu (FreeDigitalPhotos)
Više o

zdravlje

,

diuretici

,

voda

,

težina

Voda je zdravlje, ukratko se može reći za tekućinu koja čini oko 60 posto ljudske težine i između 55 i 75 posto tijela, jer se upravo iz tog razloga tijelo mora stalno puniti vodom kako bi ispravno funkcioniralo.

Stručnjaci kažu da bi dnevno trebalo piti oko dvije litre vode kako bismo nadomjestili gubitak tekućine koji dolazi na prirodan način, disanjem ili znojenjem. 

Dehidracija (posljedica ne pijenja dovoljno vode) znači da vaše tijelo nema dovoljno vode za nastavak normalnog fukcioniranja, što vodi do nekih neugodnih pojava. Simptomi uključuju umor, glavobolje, vrtoglavicu, žeđ i grčenje mišića.

Voda pomaže u ispiranju tvari nakon debljanja, što je vrlo važan proces za one koji žele smršaviti jer voda razblažuje otpadne tvari dopuštajući im da brže izađu iz tijela.

Voda može i učinkovito potisnuti apetit. Česta je pogreška zbunjujuća želja za hranom, odnosno za pićem. Ako popijete čašu vode kad se taj osjećaj prvi put pojavi, lakše ćete shvatiti što zapravo osjećate, glad ili žeđ.

Kad birate tekućinu budite oprezni - čaj i kava su snažni diuretici, te će njihova pretjerana konzumacija uzrokovati gubitak velike količine vode.

Još jedna pozitivna osobina vode je da uopće nema kalorija, pa je možete popiti koliko god želite.

Kako biste pak imali savršenu kožu, ne samo da morate biti hidratizirani izvana, nego i iznutra. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoju kožu je da pijete puno vode ili jedete puno voća i povrća. Voda će vašu kožu učiniti sjajnom zbog dodatne vlage. Također pomaže u uklanjanju toksina i bakterija koje se mogu nakupiti na koži.

Pitanje je ipak može li nam previše vode naštetiti. Naime, intoksikacija vodom je rijetka ali se može dogoditi ako se popije toliko vode da tijelo više ne može kontrolirati suvišnu tekućinu.

Zbog previše vode vaš mozak može i nateći, a budući da je u tom slučaju praktički ''zarobljen'' jer se nema kamo proširiti, to stvara pritisak i teške glavobolje. Na kraju će mozak biti toliko pritisnut da to može oštetiti regulaciju tjelesnih funkcija, uključujući disanje.

09.01.2015. 09:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh