« Muškarci
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PRIJATELJSTVA

Zašto su muška prijateljstva posebna i što žene mogu od njih naučiti

Žene tračaju i najbolje prijateljice, dok muškarci bez previše pompe i puno riječi mogu reći što stvarno misle

Košarka
Košarka (Shutterstock)
Više o

muškarci i žene

,

muškarci

,

tračanje

,

prijateljstvo

,

prijateljstva

Muška prijateljstva su jedinstvena. Najbolji prijatelji međusobno si vjeruju, ne razgovaraju previše te unatoč prirodnom suparništvu ostaju u dobrim odnosima. Ženska prijateljstva, s druge strane, kompliciranija su kao i žene same. I najbolje prijateljice se sa zadovoljstvom međusobno tračaju, a na kraju dana svaka ipak misli da je upravo ona najbolja, najljepša i najpametnija. Tipične karakteristike pravih muških prijateljstava u koje bi se i žene trebale ugledati su:

>>25 razloga zašto volimo žene

Manje priče
Muškarci općenito manje pričaju i u stanju su se izraziti bez previše pompe i puno riječi. To se uostalom vidi i na telefonskom računu.

Više djela
Dodatna prednost kratkog i jasnog izražavanja - lakše se prepoznaju potrebe onog drugog pa tako muškarci u principu znaju kako i kada pomoći prijatelju u nevolji. Također, skloniji su prijateljstvo dokazati konkretnim djelima pa ne izmišljaju izgovore zašto nešto ipak ne mogu učiniti.

Vrijeme za akciju
Muškarci se zajedno bave sportom, idu na utakmice, gledaju utakmice, "zatvaraju" kafiće,..., dok žene prečesto samo sjede i razgovaraju.

Zdravo suparništvo
Prijatelji se rado zadirkivanju, natječu tko od njih može nešto bolje ili lošije učiniti, tko je bolji košarkaš, nogometaš ili ženskar. No, pobjednici i gubitnici nakon utakmice zajedno uvijek mogu popiti pivo dok se žene mogu danima duriti i razmišljati o svom porazu.

Udobnost
Muškarci su u pravilu udobnije odjeveni od žena i ne boje se da će se na partyju pojaviti u istoj odjevnoj kombinaciji kao netko drugi. Žene su puno osjetljivije na izgled, a ne uređuju se samo za jači spol nego istovremeno žele zasjeniti sve ostale žene oko sebe.

Izravnost
Muškarci otvoreno kažu što im ne odgovara. Žene više vole nagađati, smišljati scenarije i čekati hoće li najbolja prijateljica prepoznati u čemu je pogriješila ili ne.

Tračanje
Žene tračaju i najbolje prijateljice kad im se ukaže prilika dok muškarci znaju puno bolje čuvati tajnu. Zvuči dobro, ali je isto tako činjenica da muškarci mnoge stvari vrlo brzo zaboravljaju pa i nemaju puno tema za pričanje iza leđa.

30.12.2010. 09:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Razgaćislav
    30.12.2010. 16:52
    Ja bi htio nekoliko posebnih muških prijatelja...
    Ali ne više od 200 Kn/sat
    Jel ima toga na vašem portalu?
    Ako nema, jebeš takav portal.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh