« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
TEHNOLOGIJE

Zašto su hibridi toliko pouzdani?

Tehnika hibrida: Zašto su hibridi toliko pouzdani? - mnogi od hibridnih primjeraka odradili i više od 400.000 km bez kvara

Hibridi imaju sjajne motore
Hibridi imaju sjajne motore (Arhiva)
Više o

hibridni motori

,

tehnologija

,

pouzdanost

Njemački TÜV već godinama za redom postavlja Priusa kao najpouzdanijeg automobila u prometu, a mi konkretno znamo modele koji su odradili i više od 400.000 km. U čemu je tajna takve pouzdanosti hibrida?

Opće je prihvaćeno - što je više elektronike i pogonski sklop izvedbom kompleksniji, to je prije moguće da će nešto otkazati poslušnost i ostaviti vlasnika vozila na cjedilu. Po tome bi hibridi zaista morali biti nepouzdani, jer dolaze s čak dva pogonska motora, više elektronike od električnog automobila, baterijom i generatorom.

Zvuči kao nešto iz SF filmova! Elektronika je uvijek bila boljka u automobilima i krivac za najčešće kvarove, no danas se koriste računalni softveri koji se nadograđuju kao vaši pametni telefoni ili računala, skidanjem potrebnih zakrpa i njihovim instaliranjem.

Stoga zaboravite na raskopavanje automobila kako bi se došlog do nekog releja! Softveri koji upravljaju radom hibridnog sustava dovedeni su do savršenstva tokom godina razvoja ovih vozila, a samo Toyota ima tradiciju dulju od 17 godina u stvaranju hibrida i njihovog sustava upravljanja.

Više pročitajte na pprtalu Automania.hr

03.04.2016. 14:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh