« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
EH, DA ...

Zašto se debljamo s godinama?

U slučaju da ste prebacili tridesetu ili četrdesetu, sigurno ste primjetili da vam se kile nakupljaju puno lakše nego prije

Špekec ne dolazi samo od hrane
Špekec ne dolazi samo od hrane (Arhiva)
Više o

debljina

,

višak kilograma

,

debljanje

,

godine

Kilogrami se ne nakupljaju samo od hrane, tvrde stručnjaci, već tu i godine igraju ulogu, no ne baš na način na koji obično mislimo.

Naime, osnovni problem dolazi od gubitka mišićne mase - mišići sagorijevaju kalorije, pa što ih manje imamo, to više kalorija odlazi u masno tkivo. Kako, primjerice, prosječna žena s 50 godina ima samo 65 posto mišićne mase koju je imala s 25 godina, tako se i kalorije manje sagorijevaju.

>> Kada se počinjemo debljati zbog godina >>

Naravno, kod žena se i dramatično mijenjaju hormoni, udio estrogena snažno pada, no još jače pada progesteron, čineći estrogen dominantnim hormonom koji ima jednu nezgodnu karakteristiku - stvara uvjete za oblikovanje masnog tkiva.

>> Najopasnije je kontinuirano debljanje >>

Kako se uz sve smanjuje i razina fizičke aktivnosti, ona uobičajena "ja samo pogledam kolač i dobijem pola kile" postaje istina.

Recept je jednostavan - više se krećite, radite vježbe snage kako bi vratili mišiće i bit će vam lakše održavati težinu. 

25.06.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh