« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Skinite kilograme rashlađivanjem

Niže temperature u prostorima u kojima boravimo tijekom dana pomažu nam u kontroli tjelesne težine, pokazalo je istraživanje

Hlađenjem do bolje linije :)
Hlađenjem do bolje linije :) (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

skidanje kilograma

,

smeđe masno tkivo

Skinuti kilograme možemo rashlađivanjem prostora u kojem boravimo, jer niže temperature stimuliraju rast tzv. smeđeg masnog tkiva, dok više temperature rezultiraju smanjenjem prisutnosti ovog tkiva koje je zaduženo za sagorijevanje energije.

Smeđe masno tkivo je ključno za generiranje tjelesne topline, a ranija istraživanja su već pokazala kako je veća prisutnost smeđeg masnog tkiva povezana sa smanjenjem rizika za pretilost.

>> Otkriveno kako nastaju smeđe masne stanice koje tope kalorije >>

Novi podaci sugeriraju kako boravak u rashlađenim prostorijama može već u roku od mjesec dana dovesti do povećanja prisutnosti smeđeg masnog tkiva za 30-40%.

Znanstvenici s Garvan Institute of Medical Research u Sydneyju dodaju kako je ovakav učinak temperatura zraka u zatvorenim prostorima bio neovisan o vanjskim temperaturama zraka.

>> Smrzavanjem do vitke linije >>

U istraživanju je utvrđeno i kako veća prisutnost smeđeg masnog tkiva u organizmu dovodi do povećanja učinkovitosti inzulina, odnosno smanjenja rizika za dijabetes tipa 2, piše stručni časopis Diabetes.

26.06.2014. 09:09:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh