« Život
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
HE HE

Spavajte goli, dobro je za vas

Jedan od važnijih razloga je činjenica da ćete bolje spavati ako ste goli, jer je temperatura tijela prirodno niža, što će vas lakše uvesti u dubok san

Spavati gol je dobro iz više razloga
Spavati gol je dobro iz više razloga (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

koristi

,

spavati gol

Spavanje je zanimljiva tema sama po sebi zbog blagodati ili problema koje donosi dovoljna količina ili manjak sna, no nije svejedno ni što imate na sebi kad spavate. Stručnjaci preporučuju - ništa. Zašto?

Recimo, jedan od važnijih razloga je činjenica da ćete bolje spavati ako ste goli, jer je temperatura tijela prirodno niža, što će vas lakše uvesti u dubok san i kvalitetnije uspostaviti cirkadijski ritam.

>> Koliko zapravo trebamo spavati >>

Kako se tijelo tijekom noći hladi, to pogoduje povećanju razine hormona rasta uz istovremeno smanjivanje razine kortizola, što će donijeti zdrav san i - manji opseg struka.

>> Spavanje nam pomaže pri mršavljenju >> 

Uz to, na taj će način vaši intimni dijelovi napokon doći do malo zraka, jer su inače cijelo vrijeme obučeni, što će naročito dobro doći ženama. Kad spavate goli, vjerojatnost da ćete se oznojiti je puno manja nego ako nosite pidžamu, pa se nečete morati ujutro tuširati.

>> Koji je najbolji položaj za spavanje >>

Naravno, tu je i seks ... ako spavate goli, osjećat ćete se seksi, a logična je posljedica i da ćete se više seksati. Dodiri potiču intimnost, a u ovom slučaju radi se o dodirima gole kože koji će oba partnera odmah uzbuditi.

>> Kako spavanje stvara bore >>

Stoga, najlogičnija stvar je - ostavite pidžamu u ormaru i isprobajte spavanje kao Adam i Eva, sigurno će vam se svidjeti.

04.03.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh