« Život
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
MLJAC

Kako potisnuti želju za slatkim

Slatko poslije ručka, pa grickanje onako usput, pa nešto uz omiljenu seriju ... sve to čini loše našoj liniji, a na kraju i zdravlju

Riješite se napasti
Riješite se napasti (Shutterstock)
Više o

ovisnost

,

slatka hrana

,

slatko

,

ovisnost o slatkom

Slatka hrana na kraju svakog obroka čini čuda za naše zdravlje i liniju, no u negativnom smislu, a ako još uz to ne možemo odoljeti a da ne gricnemo štogod usput, višak kilograma nakupit će se u trenu.

Naravno, svi će reći da je slatkom najteže odoljeti i da se ne može suspregnuti želja, no to nije istina - evo par savjeta koji će vam u tome pomoći.

Za početak, pokušajte jesti što manje šećera i rafiniranih ugljikohidrata tijekom dana. Što manje šećera jedete, to manje inuzulina vaše tijelo oslobađa - pa tako imate i manju potrebu za šećerom.

Nakon obroka operite zube ili koristite vodicu za usta. Također, dobra je ideja pojesti nekoliko bombončića s mentolom koji ne sadrže šećer. Istraživanja kažu kako okus mentola pomaže obuzdati želju za slatkim.

Slatkiši koji ne sadrže šećer trebaju uvijek biti pri ruci - dijetne lizalice, pudinzi i čokoladu bez šećera tako da ne morate u trenutku slabosti posezati za bilo čime slatkim što će u pravilu sadržavati šećer već ćete imati veći izbor slatkiša bez šećera.

Trik koji uvijek pali - pojedite komad voća. Ono jest slatko, ali isto tako puno je vitamina i vlakana.

06.03.2015. 18:16:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh