« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
JUTRO!!

Zašto je dobro biti ranoranilac

Ranoranioci dokazano imaju bolji imunitet i više energije tijekom dana, a kako su uz to manje podložni stresu, stvari postaju jasnije

Zapravo je sjajno biti ranoranilac
Zapravo je sjajno biti ranoranilac (Shutterstock)
Više o

energija

,

zdravlje

,

imunitet

,

ranoranioci

,

rano buđenje

Ranoranioci obično idu na živce onima koji to nisu - svaki ured ima jednog takvog koji na posao dolazi prvi i uvijek je dobre volje, oran za rad ... dok ostali ulijevaju kavu u oči pokušavajući natjerati mozak da počne raditi.

No, rijetko tko od spavača razmišlja o tome pitajući se - kako je to moguće da je taj ranoranilac uvijek dobre volje? E, pa razloga je više, počevši s činjenicom da ranoranioci dokazano imaju bolji imunitet i više energije tijekom dana, a kako su uz to manje podložni stresu, stvari postaju jasnije.

Kako postati ranoranilac? Nije tako teško kao što vam se čini na prvi pogled, potrebno je unijeti samo par promjena u svoju dnevnu rutinu i stvari će ubrzo leći na svoje mjesto.

Za početak, prevarite svoj unutrašnji sat - postupno, naravno ... počnite navijati budilicu pet minuta ranije svakoga dana i polako buđenje premjestite na sat vremena prije nego što ste to do sada radili. Na taj način tijelo će se prilagoditi puno lakše nego u slučaju da se odmah počnete buditi ranije, a i počet ćete na počinak ići ranije.

Vježbajte ujutro - dokazano je da oni koji vježbaju ujutro navečer lakše i brže zaspu, stoga, neka jutarnja tjelovježba postane dio vašeg rasporeda.

Jutarnji rituali - smislite svoj jutarnji ritual koji će vam podići raspoloženje i razbuditi vas do kraja. Recimo, nakon umivanja i ostalih kupaonskih aktivnosti malo provježbajte, pojedite proteinski doručak, pustite svoju omiljenu glazbu uz jutarnju kavu ... nešto što vas veseli.

Smanjite unos kave - naročito tijekom popodneva, kako biste navečer lakše zaspali, a večernje kave potpuno izbacite iz priče.

Lagana večera - neka bude najkasnije tri sata prije odlaska na spavanje i stvarno lagana, tek toliko da vam želudac ne zavija od gladi. 

Nakon najviše mjesec dana nećete više imati nikakvih problema s ranim ustajanjem

08.07.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh