« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
TRODNEVNO GOSTOVANJE

Zagrebačko kazalište mladih oduševilo Beograd

ZKM je u sklopu trodnevnog gostovanja u Beogradu izvelo sinoć na sceni "Bojan Stupica" beogradskog Jugoslavenskog dramskog pozorišta predstavu "Garaža"

Fotografija vijesti
Više o

ZKM

,

Beograd

,

gostovanje

,

predstava garaža

Predstava je nastala prema istoimenom romanu Zdenka Mesarića, koji je, kako je navedeno u najavi predstave, dobio epitet najšokantnijeg i najmučnijeg hrvatskog romana, a režiju je radio Ivica Buljan, prenosi Hina. 

Zagrebački ZKM je predstavom "Garaža" završio svoje trodnevno gostovanje u Beogradu, tijekom kojeg je u petak i subotu izvelo predstave "Generacija 91-95" i "Buđenje proljeća".

Predstava "Generacija 91-95", redatelja Boruta Šeparovića nastala je po motivima romana "Jebo sad hiljadu dinara" splitskog novinara i pisca Borisa Dežulovića. Predstava slojevito iščitava recentnu hrvatsku povijest, a preko likova ulazi se u ratnu kronologiju 90-tih i vrijeme koje je prethodilo 90-tim godinama. Okosnicu priče čini aspsurdna situacija koja nastaje susretom dviju skupina prerušenih vojnika na tajnom zadatku.

Predstava "Buđenje proljeća" Franka Wedekinda, u režiji Olivera Frljića, suvremena je drama o seksualnom sazrijevanju adolescenata. Ta predstava prvi puta gostuje u Beogradu. Gostovanje ZKM-a izazvalo je veliku pozornost beogradske publike. Po riječima ravnateljice ZKM-a Dubravke Vrgoč, sve tri predstave govore o suvremenom trenutku, 'načinu na koji odrastamo, s čime odrastamo te što nam se određuje u tom odrastanju'.

"Sve te tri predstave govore o nekim općim mjestima koje, mislim, itekako djelimo mi koji živimo na ovim prostorima, govore o ovom tragičnom vremenu u kojem živimo i u kojeg pokušavamo nekako prijeći", kazala je Vrgoč gostujući na televiziji B92.

31.01.2011. 09:33:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh