« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DRAMSKI TEKSTOVI ZA MLADE

Objavljeni rezultati Trešnjinog natječaja za dramski tekst za djecu i mlade

Pobijedio je tekst Dore Ruždjak i Saše Božića, a posebno su pohvaljeni tekstovi Dore Delbianco i Ivane Francišković

Fotografija vijesti
Više o

Dora Delbianco

,

Ivana Francišković

,

natječaj kazališta Trešnja

Krajem prošle godine kazalište Trešnja raspisalo je natječaj za novi dramski tekst za djecu i mlade. Žiri je vijećao u četvrtak 27. siječnja i objavio pobjednika. Prvu nagradu osvojio je tekst "Rent a friend" autorskog dvojca Saša Božić i Dore Ruždjak koji su kazalištu Trešnja odradili već niz projekata. Žiri je po kvaliteti posebno istaknuo i tekstove mladih autorica "Brojalica" Ivane Francišković i tekst "Rupa"  Dore Delbianco te ih preporučio za izvođenje.

Sastanku komisije prisustvovao je i ravnatelj Trešnje g. Saša Anočić te buduća redateljica projekta gđa Anja Suša, inače ravnateljica jednog od najpoznatijih i najprogresivnijih beogradskih kazališta za djecu i mlade "Duško Radović", partnera i suradnika kazališta Trešnja s kojima su započeli jesensku kazališnu sezonu u Zagrebu. 

Namjera ovog natječaja bila je potaknuti domaće dramsko stvaralaštvo za djecu te navesti mlade autore, do 35 godina, da svojim tekstovima reagiraju na sve ono što se mladima danas događa u našem društvu, da pokušaju na kazališni način odgovoriti na probleme koje mlade muče. Najbolji tekst odabrao je žiri u sastavu mlada redateljica Ivana Čoh, glumica Ivana Bakarić, redatelj Zvonimir Jurić, profesorica Filozofskog fakulteta Mira Muhoberac i dramaturginja Pavlica Knezović.

"Rent a friend" ugledat će svjetlo scena na Trešnjinoj pozornici 2011. godine. 

27.01.2011. 18:41:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh